Zin in schaken

Sport en vereniging

KRUININGEN - Zin in Schaken? Dat kan bij Schaakvereniging De Zwarte Dame. Elke maandagavond in Ons Dorpshuis, Berghoekstraat, Kruiningen vanaf 19.45 uur.

De Zwarte Dame is een schaakclub met iets meer dan 30 leden die vooral uit de gemeentes Reimerswaal en Kapelle komen. De club bestaat al sinds 1956 en heeft de sfeer van een dorpsclub. Het niveau van de leden varieert van beginner tot goede clubschaker. Het eerste team speelt in de hoogste klasse van de Zeeuwse Schaakbond. Doelstelling voor de zes teams die in de Zeeuwse competitie spelen is uiteraard om zo hoog mogelijk te eindigen, maar voor een paar teams zal het al een prestatie zijn om weg te blijven van de degradatiezone.

Net zo belangrijk als de teamwedstrijden voor de Zeeuwse clubcompetitie is de interne competitie. Afgelopen seizoen werd Wouter Bliek overall clubkampioen en boekte Gayan den Hollander de grootste ratingwinst. Het zal voor Wouter en Gayan een hele toer worden om die prestatie dit seizoen te herhalen.

We hebben nog ruimte voor nieuwe leden. Heb je vroeger in een club geschaakt en heb je weer zin opnieuw te beginnen, schaak je wel eens in de thuissfeer en ben je benieuwd hoe je niveau zich verhoudt tot een clubschaker? Kom gewoon eens langs en speel tot half oktober vrijblijvend mee in de interne competitie.

Meer informatie: Peter van der Borgt (06-53945059) of petervanderborgt@xs4all.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief