Vera Klootwijk presteert goed op districtsfinale

Sport en vereniging

RILLAND - Tijdens de Regiofinale Dames Turnen van Zuid West Nederland heeft Vera Klootwijk, Jeugd G, 5e divisie, zich geplaatst voor de Districtsfinale in Kaatsheuvel.

Hier komen de beste turnsters van Zeeland, Brabant en Limburg bij elkaar om in een directe meerkampwedstrijd te bepalen wie zich kampioen van het District Zuid mag noemen. Dat zij zich hiervoor heeft gekwalificeerd is al een hele mooie prestatie van dit turnseizoen.

Vera is begonnen op het toestel balk. Gelukkig ging dit heel goed, is niet gevallen en de lastige onderdelen hele pirouette en radslag gingen heel soepel. Wel ging het niet helemaal correct met haar sprongen serie, vond de jury, waardoor Vera een 10.200. als score kreeg voor haar oefening. Door naar Vloer, waarbij Vera een expressieve oefening liet zien met goede hoogtes in de salto achterwaarts en voorwaarts. Op naar het toestel Sprong. Vera springt altijd heel krachtig en beide sprongen werden goed beoordeeld. Ze behaalde een 3e score op dit toestel. Als laatste het toestel brug, dus de zenuwen waren inmiddels goed in bedwang. Met een 7e score heeft Vera een hele goede wedstrijd geturnd. Ze eindigde op een prima 6e plaats van het District met in totaal 36 turnsters! Vera turnt bij Turnvereniging UdI in Bergen op Zoom, www.turnverenigingudi.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief