Afbeelding
Foto: F. van Pagee

Kapelle JO11-4 wint met dubbele cijfers

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KAPELLE - Zaterdag 21 april kozen we voor Kapelle JO11-4 als jeugdwedstrijd van de week, zij speelden thuis tegen VCK Koudekerke JO11-2. Tot nu toe won Kapelle al hun wedstrijden, in Koudekerke destijds werd het een nipte 3-4 overwinning, zij wisten tot nu toe slecht eenmaal gelijk te spelen waardoor de thuisploeg de favorietenrol kreeg toegedeeld. Zeker ook gezien velen onder VCK JO11-4 de dag ervoor een gehele dag genoten van een voetbalclinic op de zomerse dag. Kapelle wil kampioen worden en heeft af te rekenen met MZC'11 JO11-5, ook zij nog geen verliespunten. Met hun nog tweemaal op het programma zullen deze onderlinge wedstrijden wellicht de doorslag geven.

Kapelle nam meteen het initiatief in de wedstrijd, VCK zichtbaar vermoeid van de dag ervoor was niet bij machte de vele aanvallen te stoppen, wel zo af en toe een counter waaruit wel de dreiging voor het doel van de koploper. De openingstreffer door Manouk Luteijn viel dan ook niet onverwachts, Finn Sonke met de voorzet en de afronding van zijn medespeelster, 1-0. Voorin bij VCK toch ook het duo Sylvan de Bruijn en Enzo Colet met tegenstoten veelal uit de counter, het weerhield Kapelle niet van een ruimere marge. Even later een prima voorzet door Stan de maat op Kyan de Punder en de 2-0 een feit. Een doelpuntenregen volgde met tussendoor speldenprikken van de bezoekers. Stan zelf nam op zijn beurt de 3-0 voor zijn rekening op aangeven van Finn Eversdijk, Kenzo van de Veer schoot via een kort genomen corner de bal in de touwen, 'Kan zo ook, Kenzo!', volgde met een lach door de aanhang. Enzo Colet probeerde het maar eens van afstand voor VCK, zijn schot net naast. Kyan zorgde voor een ruststand van 5-0 met zijn 2e treffer op aangeven van Kenzo.

Na de rust een zelfde score en wedstrijdbeeld, Kenzo die ook de teller op 2 zette, 6-0. Torsten voor VCK tot tweemaal toe in het zijnet waar VCK toch wel een treffer verdiende, het zat hun niet mee. De 7-0 was de verdienste van Manouk, na balverlies goed doorzetten en de bal weer herovert met de assist op Kai van der Meij die zich tussen de doelpuntenmakers voegde. En dan uit het niets opeens weer de uithaal van Enzo voor VCK vol op de lat terug in het speelveld voor Sylvan die de rebound over het vijandelijke doel ramde, de verdiende treffer bleef helaas uit voor hun. Even later volgde ook zijn 2e treffer op aangeven van Kenzo, 8-0. Finn Eversdijk roste de bal vijf minuten voor tijd droog en in de touwen, onhoudbaar voor de VCK-goalie Niels Kokelaar. De sluitpost met enkele puike reddingen keepte zeker niet slecht ondanks de vele tegentreffers. De mooiste goal kwam op naam van Manouk Luteijn, een hoge voorzet tot bij de tweede paal waar ze hem met de borst in het netje plaatste, de dubbele cijfers in de eindscore namelijk een puike 10-0 overwinning. VCK zichtbaar last van de inspanningen de dag ervoor, zeker meer verdienden. Uitslagen als deze zijn in de jeugd doorgaans een feit en leerzaam.

Selectie Kapelle JO11-4

Spelers: Tijn van Maldegem, Kyan de Punder, Ties de Muijnck, Kai van der Meij, Finn Eversdijk, Kenzo van de Veer, Thomas de Klerck, Manouk Luteijn, Finn Sonke, Stan de Maat en Benjamin van Kooten (afwezig). Begeleiding: Joost de Maat en Joost Luteijn.

Selectie VCK JO11-2

Spelers: Sylvan de Bruijn, Stijn Vercouteren, Enzo Colet, Joshua Verhage, Sem de Ridder, Finn Wielemaker, Birk Verhage, Niels Kokelaar en Torsten Nijpjes. Begeleiding: Hans Vercouteren en Stefan Nijpjes (trainer/coaches).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief