Sc Waarde JO9-1 en Kruiningen JO9-1 vooraf aan hun derby. FOTO F. VAN PAGEE
Sc Waarde JO9-1 en Kruiningen JO9-1 vooraf aan hun derby. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Jeugdwedstrijd van de week met glans

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

WAARDE - Op zaterdag 15 september tijd en ruimte voor de eerste 'Jeugdwedstrijd van de week'.

Reeds enkele jaren wordt willekeurig een wedstrijd gekozen uit de gemeentes Reimerswaal en Kapelle, dit in alle leeftijdscategorieën onder de jeugd van de in totaal acht voetbalclubs. Ditmaal de keuze gevallen op Sc Waarde JO9-1 tegen Kruiningen JO9-1 gespeeld op sportpark 'Keizershoofd te Waarde. Zij werden in het zonnetje gezet onder de aanwezigheid van vele ouderen, familie, vrienden en supporters.

De wedstrijd

Na een evenwichtig begin was het Joël Harthoorn met de 1-0 voorsprong voor Sc Waarde, in de 5e minuut het schot van hem in de verre hoek. Niet veel later verdubbelde hij bijna de score, echter recht op doelman Ferron Meerman. Ook vloog het schoeisel van het rechterbeen door de lucht, waarna een ouder deze snel weer wat vaster aantrok. Waarde nam het initiatief in de wedstrijd en alsnog maakte Joël zijn tweede doelpunt uit de scrimmage, 2-0. Ook volgde een mooie aanval via Thobias Schutterop en Joël Harthoorn, eerstgenoemde met het schot op doelman Ferron. Coach Martin van Kesteren snakte naar de eerste time-out na 10 minuten spelen, een nieuwe spelregel door de KNVB ingevoerd. Die kreeg hij ook vrij direct erna van scheidsrechter Rob Reijtenbach, het rustmoment met de nodige aanwijzingen kwam hun goed uit terug te zien in het vervolg van de 1e helft. Voetbalster Beau Nieuwersteeg met de rush in een counter, echter haar schot ging naast. Ook Lars Kriekaard stuitte op doelman Ruben Koster vanuit een moeilijke hoek, wel de kansen op een treffer voor Kruiningen. Een betere fase voor Kruiningen waarin Sc Waarde ook zeker mogelijkheden kreeg op de 3-0, zo redde 'goalie Ferron' nog op een schot van Justin Nagelkerke. Aan de overzijde was het weer Beau met een poging in het zijnet, zo golfde het spel op en neer. Het zó gewenste doelpunt van de bezoekers bleef lang uit, steeds niet de afronding uit de vele scrimmages voor het vijandelijke doel. En dan maakt Sc Waarde wel de 3-0, Justin Nagelkerke over de rechterflank met het diagonale schot in de verre hoek, zo zuiver dat ook doelman Meerman het nakijken had. Via de binnenkant van de paal over de doellijn. Er restte nog een opgave voor Kruiningen JO9-1, spreekwoordelijk de eretreffer maken. En ze beloonden zichzelf mede door te blijven knokken, het was Beau Nieuwersteeg die tekende voor de 3-1 einstand, waarna beide teams genoten van de strafschoppenserie na het eindsignaal. In deze leeftijdscategorie nog gebruikelijk, ook de felicitaties volgden met de nodige complimenten naar elkaar. Opvallend was de positieve coaching naar de spelertjes, niet altijd vanzelfsprekend in de voetballerij. Hierdoor was het aangenaam vertoeven aan de zijlijn, met ook ouders die ontspannen naar hun trotsen keken zonder deze enige druk op te leggen.

Selectie Sc Waarde JO9-1

Spelers: Justin Nagelkerke, Joel Harthoorn, Ruben Koster, Thobias Schutterop, Jordy van Iwaarden en Liam van 't Leven (afwezig: Kevin Fierloos en Thijn Schrier). Dennis Zweedijk en Tom Reijtenbach (trainers), Stefan Dijl en Sharon de Leeuw (leiders).

Selectie Vv Kruiningen JO9-1

Spelers: Lars Kriekaard, Ryan van de Berge, Beau Nieuwersteeg, Dennis Zevenbergen, Ferron Meerman, Julian van der Weele en Hailey Bekaert (afwezigen: Youri Openneer, Lennard Don, Nathanoj Verlinde en Ernest Wieczorek). Trainers/leiders: Ron Zevenbergen, Stefan Meyler en Martin van Kesteren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief