Kruiningen na het bereiken van de volgende ronde in het KNVB-bekertoernooi. FOTO F. VAN PAGEE
Kruiningen na het bereiken van de volgende ronde in het KNVB-bekertoernooi. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Kruiningen in slotfase langszij

Sport en vereniging

KRUININGEN - Op zaterdag 10 november stond gepland een beker- en inhaalronde voor de standaardteams. Alleen voetbalvereniging Kruiningen plaatste zich voor de knock-out ronde, de overige clubs uit de regio direct uitgeschakeld in de poulefase waarmee het grote KNVB-bekertoernooi gebruikelijk wordt opgestart.

Alleen Sc Waarde kwam in competitieverband in actie, hun inhaalwedstrijd leverde tegen VVC'68 in Halsteren leverde een 2-2 gelijkspel op. Na een 2-0 achterstand wisten zij in de slotfase door doelpunten van Stefan Dijl en Szabi Szakacs alsnog de 5e positie te behouden.

Matige eerste helft

Zowel NOAD'67 als Kruiningen wisten de aanwezige toeschouwers niet te vermaken met sprankelend voetbal, het positieve was dat beide teams weinig kansen weggaven op wat schietkansen na. Hoe dan ook, er moest een winnaar komen uit deze tweestrijd. Niet in de wedstrijd zelf, dan wel door een zenuwslopende penaltyserie nadien. Zover kwam het niet.

NOAD'67 slaat toe na rust

Na rust een zelfde beeld, totdat NOAD'67 vanuit een omschakelmoment toe sloeg over de rechterflank. Een hoge voorzet door Kruiningen onderschept met daaropvolgend een prima aanval, de snelle Joost de Witte met een puike dieptepass weggestuurd en de afronding in de verre hoek leverde een 1-0 voorsprong op voor de thuisclub.

Gelukkige fase voor Kruiningen

Na de openingstreffer leek de wedstrijd beslist, NOAD'67 drukte door maar vergat zichzelf te belonen. Een foutieve breedtepass door het midden van richting veranderd met meteen de druk op de laatste verdediger, het balverlies met de doortocht naar doelman Eggebeen die twee man op zich af zag komen. Armin Geense met de versnelling waarna hij koos voor de breedtepass op Joost de Witte, maar de maker van de 1-0 niet zelfzuchtig dacht de bal nogmaals breed te leggen op Geense waar hij en de toeschouwers niet meer op rekenden. Zo ging deze dot van een kans verloren met daarna nog enkele mogelijkheden.

Afgestraft door Kruiningen

Waar Kruiningen ook zeker kansen genoot, was het doelman Pjotr Mosselman die vrij eenvoudig zijn doel schoon hield. Maar wanneer een team kansen blijft missen, valt het doelpunt vaak aan de andere kant. Zo was het toch onverwachts Thomas Paauwe die een puike hoge voorzet van Mark Deprez binnen wist te koppen, doelman Mosselman het nakijken op de 1-1 gelijkmaker. En dan vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist met een individuele actie van de 18-jarige invaller Stef Dane, ingespeeld met daaropvolgend de schijntrap en het terugkappen op zijn mindere linkerbeen. Wat heet, hij krulde de bal fraai in de bovenhoek met zijn linker wat Kruiningen een vervolg opleverde in het bekertoernooi. De 1-2 voorsprong werd over de streep getrokken tegen een aangeslagen tegenstander. Kruiningen mag hopen op een mooie tegenstander, of juist een te kloppen tegenstander.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief