Elco Jansen snelt langs twee spelers van Terneuzense boys. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE
Elco Jansen snelt langs twee spelers van Terneuzense boys. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE Foto: Jonique van Koeveringe

Koploper ontsnapt met 10 man op het veld van Krabbendijke

Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - ‘Ga je vandaag scoren de Bat?’ Een twijfelend glimlachje wordt zichtbaar na deze vraag. Het zal niet makkelijk worden om vandaag te scoren. Terneuzense Boys, koploper van de competitie, laat zich niet zomaar kloppen. Krabbendijke heeft vanmiddag dan ook een zware kluif aan zijn tegenstander! 100% inzet en concentratie is vereist.

En dat heeft de thuisploeg ook. De 11 man die trainer Pim Bruins opgesteld heeft zijn wakker. Ze werken voor elkaar en vangt de ploeg van Hubert van den Hemel goed op. Dit is ook nodig want met onder andere Miraslov Penic en Bart van Fnaeyerhove is Terneuzense Boys gevaarlijk in de aanval. Maar de achterhoede van Krabbendijke staat goed opgesteld waardoor de bezoekers weinig tot geen kansen voorin krijgen.

Een aanval van Krabbendijke na ruim 5 minuten spelen zorgt voor de eerste goal van de wedstrijd. Stephan de Leeuw houdt na een snelle uitbraak het overzicht en ziet Armin de Bat goed vrijstaan. De verdediger twijfelt nu niet en haalt hard uit. Dennis Rijnberg kan niet op tijd reageren en ziet de bal achter zich verdwijnen in de lange hoek. Krabbendijke op voorsprong!

Op zoek naar de gelijkmaker

Terneuzense Boys is er niet echt van onder de indruk. Het blijft goed combineren en zoeken naar die kans op de gelijkmaker. Deze heeft Bart Fnaeyerhove even later bijna op zijn voet maar van dichtbij is het Lorenzo Hoekman die met een knap reflex de gelijkmaker voorkomt.

De wedstrijd gaat op en neer wat voor het publiek natuurlijk geweldig is om te zien. De achterhoede van Terneuzense Boys heeft hun handen vol aan de snelle uitbraken van de thuisploeg, maar ook Krabbendijke moet opletten achterin. Dit blijkt wel na een half uur spelen. Jesper Cornelissen wordt vastgehouden in de 16 meter en gaat slim naar de grond. Vanaf 11 meter is het voor Miraslov Penic niet moeilijk om te scoren.

Vlak voor rust verspelen de bezoekers de bal en is het Pierre Borgo die met een dieptepass Elco Jansen wegstuurt. Speelt zijn directe tegenstander Andre Siereveld uit maar wordt naar de grond gewerkt. Oordeel van de scheids: Rood! Zwaar bestraft maar Krabbendijke speelt de wedstrijd verder met een man meer. De vrije trap, van aanvoerder Danny Weber, eindigt uiteindelijk onderkant lat maar gaat niet in het doel.

Tweede helft

Na rust speelt Krabbendijke al snel even met 10 man. De maker van de 1-0 valt geblesseerd uit. Hier maken de bezoekers dankbaar gebruik van. Na een regen van kansen mag Wouter Duvekot vrij inkoppen. Krabbendijke moet nu iets doen. Dit gebeurd in de vorm van een dubbele aanvallende wissel. Rico de Putter en Bastiaan van Dijk komen het veld in voor Chris-Jan Jansen en Stephan de Leeuw.

Het is nu of nooit meer. Krabbendijke valt aan en Terneuzense Boys probeert staande te blijven onder de hoge druk. Een vrije trap van Krabbendijke komt op het hoofd van Yannic Vernimmen maar deze raakt de deklat. Dichtbij de gelijkmaker. De gelijkmaker kan eigenlijk niet meer uitblijven. Zeker nadat Jesper Cornelissen de bal bijna in eigen doel werkt. De paal biedt redding. Ook de rebound gaat er via Bastiaan niet in. Gelukkig voor Krabbendijke is het even later wel raak. Danny Weber met een laag geplaatst schot bezorgt de gelijkmaker.

Erop en erover zal je denken. Dat was ook zichtbaar in het spel. Krabbendijke hard opzoek naar de 3 punten maar deze bleven uit. Terneuzense Boys mag blij zijn met een punt de reis terug te maken. Krabbendijke dichtbij de overwinning maar op het scorebord blijft 2-2 staan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief