Kruiningen MO11-1 en Kapelle MO11-1 vooraf aan hun speciale wedstrijd. FOTO F. VAN PAGEE
Kruiningen MO11-1 en Kapelle MO11-1 vooraf aan hun speciale wedstrijd. FOTO F. VAN PAGEE (Foto: F. van Pagee)

Jeugdwedstrijd van de week tussen meiden onder de 11 jaar

  Sport en Vereniging

KRUININGEN/KAPELLE - Op zaterdag 1 december viel de keuze op de jeugdwedstrijd van de week tussen Kruiningen MO11-1 en Kapelle MO11-1. Meisjes onder de 11 jaar uit de twee gemeentes die streden om de winst, maar vooral plezier halen uit deze gezonde buitensport.


Op sportpark 'De Kruse Mat' ving de gemeentederby aan op het tweede veld, deze geleid door scheidsrechter Ewout Dek. Kruiningen de favoriet, zij vooraf op een 7e positie met 11 punten, waar Kapelle de 9e positie genoot. Kruiningen won met 5-1, dat veranderde niets aan hun posities op de ranglijst met 12 teams in competitie.

Gelijk opgaande openingsfase

Kruiningen begon sterk aan de wedstrijd, waarna ook de meiden van Kapelle van zich af beten. Een leuke wedstrijd waar het openingsdoelpunt lang op zich liet wachten, kansenverhouding in het voordeel van de thuisclub. Schoten door Eva, Kimany voor Kruiningen waar Esmee (keepster Kapelle) steeds het openingsdoelpunt voorkwam, waarna Tess strandde voor Kapelle op keepster Chiqayla.

Net voor de rust slaat Kruiningen toe

En de kansen bleven maar aanhouden, een schot door Matje met dan weer Tess met ook Fay die een pass te kort kwam voor een doelpunt van Kapelle naast de vele kansen voor Kruiningen op rij. Een doelpunt kon niet uitblijven en viel net voor de rust, Anouk met de versnelling door het midden en haar harde schot tegen de netten onhoudbaar voor de uitstekend keepende Esmee. Met de 1-0 voorsprong voor Kruiningen gingen meiden om de limonade.

En dan opeens regent het doelpunten

Na de onderbreking maakt Kruiningen het verschil, de 2-0 en de 3-0 door enkele toeschouwers gemist doordat zij net te laat terugkwamen uit de kantine. Een doelpoging van Anouk geblokt door keepster Esmee met daarna de ietwat gelukkige boogbal in het doel, het doelpunt op haar naam. Niet veel later scoorde Liv de 3-0 op aangeven van Anouk uit de hoekschop, geen twijfel in haar afronding die eveneens het netje deed bollen. Even was het Lois die de 4-0 uitstelde, een schot hard op haar gezicht voorkwam het doelpunt. Maar dan profiteert alsnog Caitlin van het schot door Eva van afstand, van dichtbij tekende zij voor de 4-0. Kimany nam de 5-0 voor haar rekening, waarna het wachten was op de spreekwoordelijke eretreffer voor Kapelle.

Kapelle kreeg wat het verdiende

Nog geen enkel team in de jeugdwedstrijden van de week wist niet te scoren, ook Kapelle MO11-1 wist te voorkomen dat het doelpuntloos in de leeskrant zou komen. Eerst nog Fay met haar schot dat via de binnenkant van de paal over de doellijn in het speelveld terug keerde, niet veel later zorgt Tess voor een luid applaus onder de meegereisde Kapelle-aanhang met ook de complimenten van het thuispubliek. Zo won Kruiningen met 5-1 waarna de strafschoppenserie in een 3-3 gelijke stand eindigde.

Selectie Kruiningen MO11-1

Speelsters: Caitlin de Vilder, Kimany Alberto, Eva Wulffelé, Anouk Bauer, Chiqayla Sandee, Liv Dek, Amaiya Bauer, Kyra Bauer, Lorann Jumelet, (afwezig) Maureen Blaauw, Chayenne van den Berge en Chloe van Witsen. Begeleiding: Wendy de Vilder en Dinant Bauer (leiders), Piet Zevenbergen, Raoul en Ilse Poleij (train(st)er).

Selectie Kapelle MO11-1

Speelsters: Esmee Jansen, Matje Willemse, Fay Minnaard, Lois Etsburg, Angelina Nosiadek, Lynn Gijzel, Joida Nieuwdorp, Elin Elshout, Rachel Hardebol, Tess Koomen, (afwezig) Lara van de Koppel, Noa Slis, Imala Etsburg, Lena Syposz, Meike Verkaart en Emma de Jong. Begeleiding: Marvin Etsburg en Marco Willemse.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief