Een aantal jeugdtrain(st)ers na de 3e bijeenkomst met Giovanni Siereveld en Thijs Rentier. FOTO F. VAN PAGEE
Een aantal jeugdtrain(st)ers na de 3e bijeenkomst met Giovanni Siereveld en Thijs Rentier. FOTO F. VAN PAGEE (Foto: F. van Pagee)

Wemeldinge investeert in jeugdopleiding

  Sport en Vereniging

WEMELDINGE - Voetbalvereniging Wemeldinge is zich maar al te goed bewust van het feit, dat een goede oefenstof met de daarbij behorende jeugdtrain(st)ers essentieel is voor de ontwikkeling van hun jeugdspelers. Wel of geen ervaring, een cursus voor deze vrijwilligers is dan een prima investering. Een viertal uit het Zeeuwse amateurvoetbal met de nodige ervaring zette dit jaar een cursus op, waarna zij een start maakten bij zowel Wemeldinge als M.Z.C.'11 uit Zierikzee.


Train de Trainer Cursus

Deze cursus een onderdeel van het al bestaande project 'Skills & Control' die zich met name richten op de sport 'voetbal'. Het viertal, Rogier Veenstra, Gert-Jan van Leiden, Giovanni Siereveld en Thijs Rentier. Rogier Veenstra oefenmeester in de 3e divisie bij voetbalvereniging G.O.E.S. met het diploma TC1 op zak hielp mee met het opzetten van deze cursus en probeert minimaal een keer aanwezig te zijn. Gert-Jan van Leiden en Giovanni Siereveld richten zich op het voetballende gedeelte, eerstgenoemde actief als speler bij HSV Hoek met al het trainersdiploma TC2 op zak, Siereveld bezig aan dezelfde cursus met TC3 op zak. Met als extra bagage dat hij reeds werkzaam is in het onderwijs. Thijs Rentier (oudspeler GOES, nu Sv Duiveland) neemt het gedeelte 'Sportpsychologie & Coaching' op zich als psycholoog. In zes avonden worden jeugdtrain(st)ers als het ware de basis van het vak bijgeleerd, een op maat afgestemd produkt in samenspraak met de clubs. Zij spelen in op de behoefte die speelt bij een voetbalvereniging.

Bezoek derde bijeenkomst

Een bezoek op uitnodiging van voorzitter Hans van Klink bij de 3e bijeenkomst samengevat. Hierin in korte terugblik op de 2e bijeenkomst door Giovanni Siereveld, daarna sportpsycholoog Thijs Rentier met het onderwerp 'Mindset'. In het kort gezegd werd er ingegaan op 'de overtuiging van de speler' en wat de rol als trainer hierin kan betekenen. Normaal worden de avonden opgesplitst in een stukje theorie (binnen), daarna op het veld de uitvoering met weer het afsluitende gedeelte binnen. Daarnaast kregen de leerlingen ook opdrachten mee voor weer een volgende bijeenkomst. Deze avond gezellig in 'de schoolbanken', onder een bakje thee of koffie in de kantine.

Zeeuwse amateurvoetbal in de lift

Het Zeeuwse amateurvoetbal zit in de lift, steeds meer talenten vinden de weg naar een hoger niveau. Dit zal mede door de oefenstof komen, de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland een mogelijkheid maar individuele trainingen, trainerscursussen als deze zorgen voor een betere ontwikkeling van jeugdspelers. Voetbalvereniging Wemeldinge dan wel acterende op 4e klas niveau met de hoofdmacht, richt zijn ogen op het voorgenoemde. Een prima investering, naast het plezier in de sport een gunst naar deze vrijwilligers, een extra hand toe reiken om dit vak uit te kunnen oefenen. In totaal 15 jeugdtrain(st)ers aanwezig die zichtbaar genoten van deze 'hand', zeker ook progressie zullen boeken en na deze cursus sterker voor hun groep staan door de opgedane leerstof.

Wemeldinge hierin een voorbeeld

Steeds vaker wordt er geïnvesteerd in oefenstof, betere materialen wat de sport ook verrijkt. Als je ziet hoeveel mensen er bijvoorbeeld af komen op een wedstrijd, in hun vrije tijd met deze sport bezig zijn. Dan is het verloop van wedstrijden invloedrijk op de samenleving, is dit een prima investering op meerdere vlakken. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief