Ongeloof bij de technische staf van Krabbendijke na de desastreuze start van de wedstrijd. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE Foto: Jonique van Koeveringe

Het verleden herhaalt zich

KRABBENDIJKE - Het gure weer maakt het voor de supporters niet aantrekkelijk om de wedstrijd van vandaag te kijken. Koud en miezerig maar gelukkig geen wind. Eerdere ontmoetingen tussen beide clubs zijn niet rooskleurig voor de thuisploeg. DBGC wist iedere keer de 3 punten binnen te slepen. Lukt het de ploeg van Pim Bruins deze keer wel om de 3 punten, die overigens meer dan welkom zijn, in Krabbendijke te houden?

Bovenstaande vraag kan al snel beantwoord worden. Want na nog geen 20 minuten spelen kijkt de thuisploeg al tegen een 0-3 achterstand aan. Krabbendijke heeft niet echt een antwoord op het sterk spelende DBGC. Bas Mackloet is bij een corner net wat alerter dan de verdediging. De bal blijft liggen en Sep scoort al na 5 minuten. Niet veel later is het doelman Lorenzo Hoekman die in de fout gaat. Hij komt uit zijn doel maar schiet de bal zo in de voeten van aanvoerder Tim Mackloet die niet twijfelt en de bal over de doelman het lege doel inschiet. Zijn tweede treffer is veel moeilijker en mooier! Mackloet draait weg bij zijn tegenstander op randje ’16 en schiet de bal voortreffelijk onderkant lat in de linkerbovenhoek.

Het lijkt wel of Krabbendijke nog in winterslaap is want niets lukt?? Ook niet na de aanvallende wissels die noodgedwongen gedaan moeten worden. Opbouwen, communiceren, passen over 5 meter en voorin iets gevaarlijks creëren is (vandaag) teveel gevraagd voor de spelers. Nog voor rust zijn het weer de gasten van vanmiddag die scoren. De 0-4 wordt na een aanval over rechts ingetikt door Jacco de Gast.

Na rust lijkt de thuisploeg wakker te zijn. Het speelt met meer druk naar voren, kort op de man, en is brutaler in de duels. In het eerste kwartier van de tweede helft laat Krabbendijke al meer zien dan ze de hele eerste helft probeerden. De vele corners die de thuisploeg krijgt resulteren nergens in. Sterker nog: DGBC komt op een 0-5 voorsprong via ingevallen Niels Kooij.

Na ruim 80 minuten komt er toch nog een eretreffer voor Krabbendijke. Notabene door de man met zeebenen. Chris-Jan Jansen poeiert uit een corner de bal in het doel van Mark Stroom. Zat hier een beetje frustratie achter? Hoe dan ook niemand kan erom juichen. Misschien hier en daar een ironisch lachje van de supporters??

Als klap op de vuurpijl en in de laatste seconde van de wedstrijd maak Jeroen Sep er 1-6 van! Arbiter Niels Felix vind het genoeg en fluit meteen daarna af. Krabbendijke heeft genoeg stof tot nadenken voor de volgende wedstrijd tegen Bruse Boys. Hopelijk weet het deze pot wel te winnen want als dat niet gebeurt kan het zomaar zo zijn dat het helemaal onderaan komt te staan. Het gat met hekkensluiter Nieuwdorp is namelijk nog maar 2 punten??