Sylvio Hage glipt tussendoor Tim Mackloet (aanvoerder DBGC) en Sonny Noordermeer door. Foto: F. van Pagee

Centrale duo Lindenberg en Dingemanse achterin belangrijk voorin

YERSEKE - Op zaterdag 9 februari stond op het programma voor Yerseke de uitwedstrijd tegen D.B.G.C. uit Oude-Tonge. Nog steeds kampt de equipe onder oefenmeester Alexander van Keulen met blessures, zo niet absenten. De resultaten leiden er vooralsnog niet onder, ook zaterdag werd een nipte overwinning geboekt op sportpark 'De Koepel'. Opmerkelijk namen de twee centrale verdedigers Jorn Lindenberg en Arjen Dingemanse de doelpunten voor hun rekening, waardoor Yerseke zijn 8e zege binnen sleepte.

Door harde wind dwars over het speelveld was de passing door de lucht moeilijk in te schatten, dat bleek ook gedurende de wedstrijd. Zelfs aan enkele verouderde reclameborden werd een noodreparatie verricht die mogelijk een gevaar waren voor de aanwezigen. Het was de thuisclub met de eerste mogelijkheid, doelman Nick Nieuwdorp voorkwam een snel tegendoelpunt, hij nam plaats in het Yerseke-doel doordat doelman Hout een schorsing uitzat. Halverwege de 1e helft was het Sylvio Hage de actie over de linkerflank, in duel met Wilko Pulleman met de dreigende dribbel naar binnen waarop de centrale verdediger in de fout ging. Het uitgestoken been zorgde voor het contact met de val, scheidsrechter Sjarco van den Bergen dicht op de situatie wees naar de penaltystip. Hiervoor melde zich aanvoerder Jorn Lindenberg die de vrije schop feilloos in de rechterhoek plaatste, Yerseke op een 0-1 voorsprong. DBGC wist zich terug te knokken, de ingooi op spits Thijs Tromp die knap controleerde, afhield en de bal aflegde op aanvoerder Tim Mackloet. Van dichtbij doelman Nieuwdorp geen schijn van kans op het schot van dichtbij, 1-1.

Tweede helft
Na de rust een licht overwicht voor de heren uit Zuid-Holland uit de gemeente Goeree-Overflakkee, Jeroen Sep bleek een aantal keren te snel voor de defensie van het vissersdorp uit Zeeland. Ook in de 1e helft leek deze af te stevenen op Nieuwdorp, maar werd hij tot ergernis teruggefloten. In zijn commentaar volgde de gele kaart. Beide teams genoten kansen, de doeltreffende afronding bleef uit en zo leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel.

Slotfase
De Zeeuwen slaan toe in de slotfase. Yerseke paste aanvallende wissels toe zo'n 10 minuten voor tijd, verse krachten met misschien nog een bevlieging voor hun als invaller. Invaller Maxim van Pagee controleerde een ingooi en koos voor de breedtepass op invaller Ruben Pekaar die onderuit werd gehaald, de vrije trap hoog ingebracht door Wesley den Hollander waarop de mee opgekomen Arjen Dingemanse raak kopte in het dak van het vijandelijke doel. Het centrale duo 'Lindenberg en Dingemanse' bewees eens te meer zijn waarde voor de hoofmacht. Lindenberg (23 jaar) en Dingemanse (22 jaar), beiden bezig aan hun 7e seizoen voor de hoofdmacht. Destijds haalde oefenmeester Ronald Zuijdwegt de twee jongelingen naar de 1e selectie in zijn 1e seizoen als hoofdtrainer bij voetbalvereniging Yerseke. Zo knakten de Zuid-Hollanders, waarna de Zeeuwen de 1-2 voorsprong over de streept trokken. Het zit de Reimerswaalse promovendus niet tegen in de fase waarin zij kampen met blessures, de achtste zege een feit naast dat er eenmaal gelijk werd gespeeld. De zes nederlagen slechts een detail, door de virtuele 5e positie op de ranglijst geen direct gevaar op degradatie. Door de minimale onderlinge verschillen blijft deze kans wel aanwezig, vooralsnog een puike prestatie na 15 wedstrijden.