Deze keer gekozen voor de gezamenlijke juichfoto.
Deze keer gekozen voor de gezamenlijke juichfoto. (Foto: F. van Pagee)

'Jeugdwedstrijden van de week' dragen iets bij

  Sport en Vereniging

YERSEKE - Zaterdag 16 februari vond de eerste 'jeugdwedstrijd van de week' in 2019 plaats. Reeds enkele seizoenen extra aandacht voor het jeugdvoetbal in de regio Reimerswaal en Kapelle. Deze keer de keuze gevallen op Yerseke JO8-1 met als tegenstander RCS JO8-2, laatstgenoemde wordt vooraf gevraagd voor de gezamenlijke teamfoto.


Bij sommige kinderen zie je dan 'de twijfel' in hun ogen, maar die is snel verdwenen wanneer ze mogen juichen voordat de wedstrijd is begonnen. Samen op de foto met de tegenstander geeft iets ongemakkelijkst, het team dat ze willen verslaan. In elk geval lachen ze tijdens dit moment veelal, zijn ze even dikke vriendjes, zie je ook bij de ouders, begeleiding en toeschouwers een gemoedelijke sfeer ontstaan. Zo hopen we 'sportief gedrag' te promoten, niet alleen in Reimerswaal en Kapelle maar ook buiten de regio. Beide teams kwamen elkaar al eerder tegen, Yerseke had gewonnen, zo vertelde een aanwezige ouder. De krachtsverhoudingen destijds minimum, waardoor zij sportieve revanche konden nemen.

Openingsfase
Het waren de bezoekers uit Souburg die meteen een stempel drukten op de wedstrijd, met name Lucas Jansen-van Rosendaal onderscheidde zich in de afronding. RCS alleen maar in de aanval met tweemaal een doelpunt van Lucas, 0-2. Jaro Scharpentier geraakte nog de paal, en ook Trysten Toerse zijn poging spatte uiteen op de kruising. En dan scoort wederom Lucas, een loepzuivere hattrick voor hem, waar normaliter de doelpunten vrijwel door alle spelertjes worden gemaakt met al snel een 0-3 tussenstand.
Yerseke knokt zich terug in de wedstrijd. En dan komt ook Yerseke met aanvallen, inclusief schoten door Ralf van de Plasse en Mike van Dixhoorn waar doelman Noes Wisse een doelpunt voorkwam. Niet veel later was het toch Jason van der Jagt met de 1-3, hij rondde een prima aanval uitstekend af met weer het vertrouwen onder het vissersdorp. Toch was in deze wedstrijd RCS in een betere vorm, ondanks dat de wedstrijd 'meer en meer' in evenwicht geraakte.

Tweede helft
Na de limonade meer evenwicht. Na de onderbreking de thuisclub feller met ook kansen op de 2-3, deze bleef uit doordat eerst Jaro Scharpentier de 1-4 binnenschoot. Kort hierop schoot Ralph van de Plasse de bal 'tegen de touwen' waar doelman Lucas geen antwoord op had, 2-4. Met een hattrick op zak, loste hij na rust Noes Wisse af in het doel. Deze wisseling zorgde ervoor dat Noes na een prima individuele actie de 2-5 in de verre hoek kon plaatsen. Ook bij Yerseke een wisseling van keepers, Ferree de Leeuw werd afgelost door Jari van Steveninck.
Het spel ging op en neer, nu door beide teams. Eerst volgde nog een geweldige verdedigende actie door Sulma van Hekelen, maar Trysten Toerse zorgde in de slotfase met zijn lage schot in de verre hoek voor 2-6. Jaro Scharpentier bepaalde de eindstand met zijn 2e treffer op 2-7, een sportieve wedstrijd met alleen maar winnaars.

Selectie
Yerseke JO8-1: Jari van Steveninck, Mike van Dixhoorn, Jaron van Burg, Jason van der Jagt, Ferree de Leeuw, Ralf van de Plasse, Marijn de Waard, Awet Gebrezigabeher en Sulma van Hekelen. Begeleiding: Bart van Steveninck, Peter van Dixhoorn, Paul van Liere en Jordy Boone.
RCS JO8-2: Jaro Scharpentier, Noes Wisse, Trysten Toerse, Tomi van der Linden, Lucas Jansen-van Rosendaal, Jayden Verhoeven en Tijn Hekkers. Begeleiding: Willem Risakotta, Leon Kustura, Niels Wisse en Guido Scharpentier. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief