Pure ontlading bij Rico de Putter na zijn openingstreffer tegen Oostkapelle. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE Foto: Jonique van Koeveringe

KRABBENDIJKE - Zaterdag 9 maart stond de 18e speelronde op het programma. Voor Krabbendijke betekende dit de uitwedstrijd naar koploper Oost

De eerste bijna mogelijkheid was voor Krabbendijke. Een slechte bal over \"de hele\" werd onderschept door Elco Jansen die meteen Bastiaan van Dijk de diepte instuurde, maar doelman Van Wuyckhuyse was net eerder bij de bal. De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op met een zoekend Oostkapelle en een hard werkend Krabbendijke. Krabbendijke bleef kranig van zich afbijten en was zo halverwege de eerste helft het eerste team dat heel dicht bij een voorsprong was. Na een overtreding op Elco Jansen mocht Danny Weber aanleggen vanaf zo'n vierentwintig meter, maar zijn vrije trap kwam via de binnenkant van de paal terug het veld in rollen, voorlangs de aan de grond genagelde Van Wuyckhuyse. Na een twintig minuten was het wederom Jansen die zijn directe tegenstander zijn hielen liet zijn. Er werd door Oostkapelle net op tijd aan de noodrem getrokken waardoor er net geen penalty was voor Krabbendijke aan de zijkant van het strafschopgebied. De indraaiende trap van Weber werd vervolgens met enige moeite weggewerkt. Vervolgens weer gevaar voor het Krabbendijkse doel waar een inzet van Oostkapelle op de paal belande. De scheidsrechter floot deze inzet echter terug omdat de bal werd geschoten vanonder de hand van Hoekman die de hand al op de bal had liggen. Zo golfde het spel heen en weer en het was Krabbendijke dat gevaarlijk bleef. Wat verder opviel was dat Oostkapelle in de eerste helft liefst 4 gele kaarten opliep vanwege commentaar. De ploeg was dus totaal niet tevreden over het verloop van de eerste helft.

Tweede helft

In het tweede bedrijf was de eerste mogelijkheid tot scoren weer voor Krabbendijke maar Weber mikte een vrije trap over het doel. Hierna brak voor Krabbendijke een fase van overleven aan. Eerst kapte Verhulst zijn tegenstander uit en schoot maar rakelings naast. Even later was het Maarten Hazelaar die prima inschoot na goed terugleggen maar met een wereldredding hield Hoekman zijn ploeg op de been. In de 63e minuut was het de mee opgekomen back Sander Versendaal die met een afstandschot de paal raakte naast de kansloze Hoekman. Uit de tegenaanval was Bastiaan van Dijk na een lange bal van Jeroen Sent twee tegenstanders te slim af, speelde breed naar Rico de Putter die, wederom op de rand van buitenspel maar dit keer wel door mocht gaan van de scheidsrechter, het leer koel langs de uitkomende doelman in het netje schoof. Krabbendijke op een 1-0 voorsprong, wat een weelde, maar op dat moment in de wedstrijd niet verdiend. Bij Oostkapelle sloegen de stoppen wat door en de scheidsrechter Labeur koos voor een afkoelingsperiode. Trainer Hazelaar die vrolijk met zijn team meedeed wat betreft het becommentariëren van de leidsman mocht na de hervatting achter de hekken plaatsnemen en vlak na de hervatting kon Jidde Rotte inrukken met zijn tweede gele kaart, wederom voor commentaar op de leiding. In de 70ste minuut kreeg Krabbendijke een penalty na een overtreding op Rico de Putter. Het was Yannic Vernimmen die achter de bal plaatsnam maar zijn inzet gekeerd zag worden door Bart van Wuykhuyse. Vervolgens was het Oostkapelle dat aandrong maar geen echte mogelijkheden maar wist te creëren. Aan de andere kant was Krabbendijke meerdere malen dicht bij de beslissing in de wedstrijd maar Jansen vergat alleen voor de doelman eerst breed te leggen op de meegelopen De Putter en zag zijn inzet via de keeper en de lat overgaan. Vervolgens kregen Bastiaan van Dijk en invaller Nicolas van der Zwan nog kansen maar ook hun inzetten troffen geen doel.

Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen NSVV 1. Hopelijk zijn al onze trouwe supporter dan weer aanwezig om het eerste elftal te steunen! Aanvang 14:30 uur.