Hansweertse Boys JO10-1 en Apollo'69 ('s-Gravenpolder) op de gezamenlijke teamfoto. FOTO F. VAN PAGEE
Hansweertse Boys JO10-1 en Apollo'69 ('s-Gravenpolder) op de gezamenlijke teamfoto. FOTO F. VAN PAGEE (Foto: F. van Pagee)

Doelpuntrijke jeugdwedstrijd van de week

  Sport en Vereniging

HANSWEERT - Op zaterdag 13 april speelde Hansweertse Boys JO10-1 op sportpark 'Zijpe' tegen Apollo'69 JO10-1. Eerstgenoemde gekozen als 'jeugdwedstrijd van de week' waar inmiddels de jeugd uit Reimerswaal en Kapelle van op de hoogte is. Een vereiste is wel dat beide teams samen op de foto gaan, dit om aan te geven dat voor en na wedstrijd geen sprake is van onvriendelijk gedrag. En al snel blijkt dan dat de jeugd hier geen enkele moeite mee heeft, volgen er grapjes onderling tijdens het fotomoment.


Hansweertse Boys JO10-1 won vorig seizoen zijn wedstrijden ietwat te gemakkelijk, om deze reden nu ingedeeld op 2e klas niveau waardoor de weerstand groter is. Ook Apollo'69 JO10-1G een sterke tegenstander met enkele zeer talentvolle spelertjes.

1e helft

Tijd om actiefoto's te maken was er nauwelijks, het noteren van de doelpunten alleen al vergde de benodigde tijd. Al snel stonden 'the boys' op een 3-0 voorsprong, een droomstart. Bryan Verhagen met de openingstreffer (1-0), kort op deze een strakke voorzet in de doelmond van weer Bryan waarop Ryan Paauwe de bal ongelukkig in eigen doel schoot (2-0). Jesse Riel bediende even later Daan Vroonland die voor een comfortabele 3-0 voorsprong zorgde. Dat bleek slecht bedrog, Apollo'69 gaf geen krimp en bleef geloven in eigen kunnen. Op respectievelijke volgorde scoorden Luuk in 't Hout, Lars Jobse en Ryan Paauwe waardoor de stand weer gelijk was (3-3). Een open wedstrijd zoals we vaak zien in het jeugdvoetbal, toch wist Hansweertse zich weer te herpakken en kwamen zij opnieuw op voorsprong. Ruben de Bree neemt de voorzet van Bryan uit de lucht meteen op de slof met succes, een schitterende treffer (4-3). Maar Ryan Paauwe heeft inmiddels de smaak te pakken en schiet Apollo'69 naar een 4-4 ruststand met zijn 2e treffer.

2e helft

Omdat we vooraf het fotomoment waren vergeten, kozen we ervoor om dit na de limonade te doen. Door de 4-4 tussenstand nog geen teleurgestelde spelertjes. Het eerste vlammende schot van Bryan werd uitstekend gestopt door Apollo'69 doelman Ryan Bosman, maar even later was de doelman kansloos na een puike actie over de rechterflank door Ruben met zijn harde schot. Hansweertse Boys op weer de voorsprong, 5-4. En ze lopen uit naar weer een marge van 3 doelpunten, Ruben tekende eveneens voor de 6-4 waarna Daan de 7-4 voor zijn rekening nam. Maar alsof het de bezoekers niets deed, legden zij er weer drie in het netje. Na een prima 1-2 'tje door Luuk en Stijn de Kok vond eerstgenoemde Ryan Paauwe die zijn 3e van de wedstrijd binnen knalde (7-5). Even later had Luuk oog voor Lars Jobse die de 7-6 binnen trapte, de 7-7 gelijkmaker schoot Luuk zelf beheerst binnen. En dan zet Luuk voor het eerst Apollo'69 op een voorsprong (7-8), welke ze niet meer uit handen gaven. Matthijs Manten tekende voor de 7-9, waarna Stijn de Kok de eindstand bepaalde op 7-10. Een fantastische wedstrijd met eigenlijk twee winnaars, Gabrielle Dekker een aantal prima verdedigde en zo haar aandeel had in de zege.

Selectie Hansweertse Boys JO10-1

Spelers: Ruben de Bree, Youri Chamuleau, Beer Nieuwenhuizen, Jesse Riel, Bryan Verhagen, Dan Vroonland en Jort Wisse. Begeleiding: Menno Riel, Arnoud Verhagen en assistent Altaaf Gulzar.

Selectie Apollo'69 JO10-1G

Spelers: Ryan Bosman, Gabriella Dekker, Matthijs Manten, Luuk in 't Hout, Ryan Paauwe, Stijn de Kok en Lars Jobse (afwezig: Mats van Duuren). Begeleiding: Michel de Kok en Peter Jobse.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Greenkeeper m/v

Domburg

Tractorchauffeur

Middelburg

Meerdere vacatures

Goes en Sint-Annaland

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Chauffeur / Logistiek medewerker (m/v)

Yerseke

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief