Michel de Goffau (Sc Waarde) in duel met Daan Ponsteen.
Michel de Goffau (Sc Waarde) in duel met Daan Ponsteen. (Foto: F. van Pagee)

Hansweertse Boys zorgt voor verrassing

  Sport en Vereniging

Yerseke-Arnemuiden 1-2
Yerseke heeft niet de gewenste seizoenstart, in de eerste speelronde won het de uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis geflatteerd met 1-4. Echter in de thuishaven tegen ST Oostkapelle/Domburg en gehavend Arnemuiden waren de resultaten slecht, tegen de samenstelling een offday waarin ze werden weggespeeld waar ze misschien te veel kregen met een gelijkspel. Afgelopen zaterdag had een gelijkspel de verhoudingen beter weer gegeven waar ze de vissersderby verloren met 1-2.


Den Bommel-Krabbendijke 3-2
Krabbendijke heeft het zwaar bij de terugkeer in de 3e klasse, het verloor vrijwel kansloos tegen Tholense Boys met daarna een tegenvallend gelijkspel uit tegen De Fendert waarin ze meer verdienden. Ook afgelopen zaterdag kregen ze niet waar ze op hadden gehoopt, dat ene puntje nadat ze zich terug knokten van een 2-0 achterstand naar een 2-2 tussenstand. De maker van de openingstreffer Johnno Bakker wist daarna nog het winnende doelpunt te maken voor Den Bommel.

Bevelanders-Kapelle 0-5
Kapelle heeft de beste seizoenstart van alle regioclubs, het won alle wedstrijden tot nu toe. Thuis won het van Lewedorpse Boys waarna zij twee uitzeges boekten, immers werd in de 3e speelronde Bevelanders op een 0-5 nederlaag getrakteerd. Met ook de volgende ronde te hebben bereikt in het bekertoernooi, presteert Kapelle misschien wel boven verwachting gezien de vele vertrekken. We zijn slechts 3 speelrondes onderweg, aan hun deze lijn vast te houden met kansen op de 1e periode.

Kruiningen-S.P.S. 0-1
Ook Kruiningen boekte twee zeges, net als de tegenstander op de 'Kruse Mat' afgelopen zaterdag. Wolfaartsdijk en Apollo'69 moesten hun meerdere erkennen in Kruiningen, echter was S.P.S. van een ander kaliber. De topper in de 4e klasse B leek af te stevenen op de nare brilstand voor de voetballiefhebber, echter pal voor het einde van de wedstrijd verzilverde Kevin Uijl de gegeven strafschop aan S.P.S. en verloor het met de minimale marge.

Hansweertse Boys-DwO’15 3-1
Hansweertse Boys zorgde voor de verrassing in speelronde 3, het versloeg op sportpark 'Zijpe' het ongeslagen DwO'15 met 3-1 na een 0-1 achterstand. Een overwinning waar 'The Boys' vertrouwen uit zullen halen, immers wisten de bezoekers uit in Wemeldinge met 1-2 te winnen met daarna een ruime zege (6-1) thuis tegen Stavenisse. Hansweertse Boys verloor van Apollo'69 waarna ze met 5-0 klop kregen in en tegen Smerdiek, een verrassing dus wat hun de 9e positie op de ranglijst geeft.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-Wemeldinge 2-3
Wemeldinge boekte zijn eerste overwinning van het nog prille seizoen, een stijgende lijn in de resultaten met eerste een verliespartij tegen S.P.S., daarna het gelijke spel tegen DwO'15 en nu dus de zege op Hoedekenskerke/Kwadendamme. Wemeldinge de laatste seizoenen bekend om de stijgende lijn naar mate de competitie vordert, met in speelronde 4 als tegenstander Sc Waarde dat op bezoek komt op sportpark 'Boenze Boogerd' kunnen zij deze lijn doortrekken of de Reimerswalers roepen de opwaartse lijn een halt toe.

Apollo'69-Rillandia 3-3
Rillandia verloor nipt in de eerste 2 speelrondes van Stavenisse en Sc Waarde, zaterdag pakten zij het eerste behaalde punt waar ze achteraf misschien niet te vreden mee zullen zijn gezien de 1-3 voorsprong in de wedstrijd. Apollo'69 wist zich terug te knokken tot een 3-3 gelijkspel waardoor Rillandia niet goed is begonnen aan het seizoen. Slechts 1 punt met een virtuele voorlaatste 11e positie op de ranglijst.

Waarde-Stavenisse 4-0
Sportclub Waarde kende een gemakkelijke middag, het won thuis van Stavenisse met 4-0. Deze eindstand had zelfs hoger uit kunnen vallen doordat Waarde met name de 2e helft vele kansen lieten liggen. Stavenisse kon niet beschikken over enkele ervaren spelers, wellicht een aderlating gezien het vertoonde spel. Na zo'n halve minuut op een 1-0 achterstand en niet in de wedstrijd geweest waar zij Rillandia met 2-1 wisten te verslaan in de eerste speelronde. Waarde klimt naar de 4e positie op de ranglijst.  

Topscorerslijst
Reimerswaal & Kapelle na 3 speelrondes: 1. Reinier Goedemondt (Kap) 4; 2. Steffan van Houte (Kru), Robin Boogaard en Wout Vink (Kap), Alfred Bíró (Waa) 3; 6. Guus de Leeuw en Remco van Tiggele (Yer), Niels van Herk (Kap), Steven Fitsch (HB), Maurick Steenhard (Wem), Wessel In de Weij (Ril), Stefan Dijl en Maurice Harthoorn (Waa) 2 (18 spelers scoorden eenmaal).

Programma zaterdag 12 oktober
Rillandia-Smerdiek, Krabbendijke-SEOLTO, Fc Axel-Yerseke, S.P.S.-Hansweertse Boys, DwO'15-Kruiningen, Kapelle-Fc Dauwendaele en Wemeldinge-SC Waarde.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Technicians

Bergen op Zoom

Meerdere vacatures

Goes

Verzorgende IG

Goes

Operators

Bergen op Zoom

Meerdere vacatures

s-Gravenpolder