De euforie na het winnen van de 1e periode.
De euforie na het winnen van de 1e periode. (Foto: Eric Eversdijk)

Progressie Kapelle vertaalt zich in prijs

  Sport en Vereniging

REIMERSWAAL / KAPELLE - Voor voetbalvereniging Kapelle kan het seizoen bijna niet meer stuk, afgelopen zaterdag won de hoofdmacht op sportpark 'Het Groene Woud' van GOES met 2-0 wat hun de periodetitel opleverde.


Verrassend gezien de vele vertrekken, echter zou je verwachten dat dan het 2e elftal het zwaar krijgt. Maar ook zij kunnen zaterdag de 1e periode winnend afsluiten, even zoveel punten behaald dan koploper Luctor/Heinkenszand 2 met het minimale verschil van 1 treffer in het doelsaldo. Daarbij komt nog dat Kapelle uitkomt op eigen veld tegen de hekkensluiter en de heren uit Heinkenszand uit spelen tegen de nummer 3 op de ranglijst. Hoe lang het geleden is dat de club een prijs behaalde was voor menig clublid de vraag, in 2000 promoveerde het naar de 1e klasse via de nacompetitie waarna er geen prijzen meer voorbij kwamen. Ruim 19 jaar geleden dus. Yerseke kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Oude-Tonge, wel behielden zij de 6e positie op de ranglijst. Krabbendijke leed een pijnlijke nederlaag op eigen veld tegen de Jonge Spartaan, nu op de 8e plaats. Rillandia verloor thuis in een doelpuntrijke wedstrijd de gemeente-derby van Kruiningen dat op de 2e positie blijft maar wel 2 punten inliep op koploper SPS. Rillandia moet genoegen nemen met een virtuele 9e positie in de 4e klasse B. Waarde bezorgde koploper SPS met de brilstand als eindstand de eerste 2 verliespunten, hierdoor bewezen zij niet alleen zichzelf een dienst maar dus ook het naastgelegen Kruiningen. Hansweertse Boys boekte zij tweede overwinning van het seizoen, het won met ruime cijfers van hekkensluiter Wolfaartsdijk, wel blijven zij op de voorlaatste positie maar is er de aansluiting op meerdere teams boven hun. Wemeldinge verloor als enige van de regio, weliswaar onverdiend gezien het wedstrijdbeeld. Hierdoor een 5e positie na 7 speelrondes.

DBGC-Yerseke 1-1

(Arjen de Koeijer 0-1, Bas Mackloet 1-1)

Krabbendijke-De Jonge Spartaan 1-6

(Danny Weber 1-0, Marc Peeman 1-1), Steven Oosthoek 1-2, 1-3, 1-4 en 1-5, Jeroen Jongejan 1-6)

Kapelle-GOES 2-0

(Reinier Goedemondt 1-0, Robin Boogaard 2-0)

Rillandia-Kruiningen 4-6

(Steffan van Houte 0-1, 1-3 en 2-4, Mike Breevoord 1-1 en 4-5, Thomas Paauwe 1-2, Ali Gunes 2-3, Wessel In de Weij 3-4, Stef Dane 3-5, Ad Lokerse 4-6, bijz.: Johnny Eggebeen stopt penalty bij een 4-6 stand voor Kruiningen)

SPS-Waarde 0-0

(bijz.: eerste puntverlies voor de nog ongeslagen koploper S.P.S.)

Wolfaartsdijk-Hansweertse Boys 1-4

(Alex Trieling 0-1, Tijmen van der Baan 1-1, Steven Fitsch 1-2, John Jipa 1-3 en 1-4, bijzonderheden: Yakub Witkowski stopt penalty bij 1-4 stand voor Hansweertse Boys)

Apollo’69-Wemeldinge 2-1

(Jelle Goeree 1-0, Maarten Pilon 1-1, Moreno van Aerde 2-1)

Topscorerslijst

1. Robin Boogaard (Kap) 9 doelpunten.

2. Reinier Goedemondt (Kap) en Steffan van Houte (Kru) 8 doelpunten.

4. Elco Jansen (Kra) en Maarten Pilon (Wem) 7 doelpunten

6. Arjen de Koeijer (Yer) en Steven Fitsch (HB) 5 doelpunten.

8. Guus de Leeuw (Yer) en Wessel In de Weij (Ril) 4 doelpunten.

10. Wout Vink (Kap), John Jipa (HB), Lars Steendijke, Thomas Paauwe en Ad Lokerse (Kru), Alfred Bíró en Stefan Dijl (Waa), Maurick Steenhard (Wem) 3 doelpunten.

Programma zaterdag 16 november

Hansweertse Boys-Rillandia

Waarde-Apollo'69

Kruiningen-Smerdiek

Wemeldinge-Wolfaartsdijk

Kapelle-Yerseke (beker)

Krabbendijke vrij.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>