Jong Reimerswaal vooraf aan de wedstrijd.
Jong Reimerswaal vooraf aan de wedstrijd. (Foto: F. van Pagee)

Jong Reimerswaal steelt de show maar verliest alsnog

  Sport en Vereniging

REIMERSWAAL - Op woensdag 13 november reisde Jong Reimerswaal af naar Goes om het op te nemen tegen een zeer getalenteerde selectie van voetbalvereniging G.O.E.S. op sportpark ‘Het Schenge’. Pearl Doesburg coach van G.O.E.S. O23 met twee assistenten, François Verrijzer en Corne Kesselaar van de JO19.


Deze selectie bestaande uit 7 spelers uit de 1e selectie van de 3e divisionist, 6 spelers uit de 1e selectie uitkomend in de 3e klasse met 3 spelers uit de JO19-1 actief in de hoofklasse. Daartegenover kon Coach Eddie Kiesenberg van Jong Reimerswaal rekenen op veelal spelers uitkomend in de 2e, 3e en 4e klasse, reserve-klasse met ook nog enkelen jeugdspelers.

Wedstrijd
Zo’n kleine 200 toeschouwers zagen een prachtige wedstrijd tussen 32 jongelingen, dit met name door de verrassende tegenstand die Jong Reimerwaal bood. Het eerste kwartier een licht overwicht van de thuisclub wat ook resulteerde in de openingstreffer. Hakan Basagac onreglementair afgestopt waarna scheidsrechter Leo Uitterhoeve naar de penaltystip wees, Ralph de Kok plaatste deze beheerst binnen wat de openingstreffer opleverde. Het antwoord van Jong Reimerswaal mocht er wezen, in het 2e kwartier bogen de Reimerswaalse talenten de 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong. Eerst op aangeven van Steffan van Houte knalde aanvoerder Jeroen Sent de bal met een vlammend schot in de winkelhaak, 1-1. Daarna volleerde Ruben Pekaar een vrije trap diep bij de 2e paal tegendraads in de verre hoek. De 1-2 voorsprong voor de aanwezigen al verrassend, echter bleef Jong Reimerswaal met goed voetbal de bovenliggende partij. Met schoten net over, eenmaal Eys Murre met een afstandsschot bovenkant kruising over een brutaal Jong Reimerswaal. En dat leverde ook de 1-3 op, uit een aangesneden vrije trap door Rick Kramer die deze perfect tussen de laatste linie en de doelman legde, klopte Kenny Huissen raak. Daarna ging de storm liggen, maar voor de rust werd niet meer gescoord. Na de onderbreking vele wisselingen in het speelveld, werd Jong Reimerswaal terug gedrukt op eigen helft, wellicht ook kozen om de 1-3 voorsprong te verdedigen. In de counter nog wel een paar keer gevaarlijk was via de snelle Brandon Cuppers, maar halverwege de 2e helft toch de 2-3 niet kon voorkomen. Een foutieve pass in de opbouw afgestraft door Hakan Basagac met een puntertje, Reimerswaal knokte maar in de slotfase G.O.E.S. alsnog langszij zag komen. Ryleigh Doesburg met de harde lage voorzet dewelke Axel Koster tot corner probeerde te verwerken maar ongelukkig in eigen doel zag gaan. En dan pal voor tijd ook nog de uithaal van Nazario de Fretes welke een 4-3 eindstand opleverde. De wedstrijd werd bestempeld als ‘Reclame voor de sport voetbal’. Een gelijkspel misschien de verhoudingen beter had weergegeven, in dit soort wedstrijden is het resultaat minder van belang en staat het plezier voorop. Het conditionele wellicht doorslaggevend was in de slotfase tegen een zeer sterke selectie, over de eindstand werd nadien nauwelijks gesproken. Het positieve overheerste in het voetbalpraatje nadien.

Selectie Jong Reimerswaal: Jeroen Sent, Pierre Borgo en Sander Zandee (Krabbendijke), Rick Kramer, Kenny Huissen, Eys Murre, Leonardo Murre, Axel Koster en Ruben Pekaar (Yerseke), Brandon Cuppers (Hansweertse Boys), Ken Sleeuwenhoek (Rillandia), Stef Dane, Senna de Moor en Steffan van Houte (Kruiningen), Davey Tolhoek (Waarde) en Indy van der Sluis (Hansweert, uitkomend voor Kapelle).

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>