De opkomst vooraf aan bekerduel tussen Kapelle en Yerseke.
De opkomst vooraf aan bekerduel tussen Kapelle en Yerseke. Foto: F. van Pagee

Kapelle blijft de hoofdrol opeisen

Sport en vereniging

REIMERSWAAL/ KAPELLE - De 2e- en 3e klassers uit de regio waren vrij van competitie, echter stond voor Kapelle en Yerseke de onderlinge bekerwedstrijd op het programma. Altijd een zwaar beladen wedstrijd vooraf, ook deze wedstrijd werd een kraker en kreeg het publiek liefst 6 doelpunten te zien.

De thuisclub won met 4-2, waar het vissersdorp vele kansen liet liggen. Met name na de rust een groot overwicht genoot maar het deksel op de neus kreeg via een snelle counter. Daarnaast stond er in de 4e klasse B een speelronde op het programma, speelden Waarde, Kruiningen, Rillandia, Hansweertse Boys en Wemeldinge hun competitiewedstrijd.

Kruiningen-Smerdiek 1-2

(Julien Vermeulen 0-1, Lars Steendijk 1-1 en Dennis Moerland 1-2). Kruiningen liet op de 'Kruse Mat' de kans liggen om op één punt te komen van koploper S.P.S., immers verloren zij zo bleek later van ST Hoedekenskerke/Kwadendamme met dezelfde cijfers. Wel blijft Kruiningen staan op 2e positie op de ranglijst maar heeft nu ook Smerdiek 15 behaalde punten maar een minder doelsaldo. De achterstand op koploper S.P.S. blijft 4 punten.

Waarde-Apollo'69 0-0

Waarde scoorde de afgelopen 2 competitiewedstrijden niet maar incasseerde ook geen tegentreffer. Ook nu eindigde de thuiswedstrijd tegen Apollo'69 in de brilstand. In totaal nu 4 gelijke spelen achtereen met de 1-1 tegen Wolfaartsdijk erbij opgeteld op ook sportpark 'Keizershoofd'. Waarde zakt hierdoor naar de 9e positie op de ranglijst.

Wemeldinge-Wolfaartsdijk 2-2

(Tjeu Lindenberg 1-0, Ricardo van Beveren 1-1, eigen doelpunt 1-2 en Bjorn Maat 2-2). Wemeldinge startte de competitie redelijk, maar laat nu te veel punten liggen om bovenin mee te draaien. Tegen de hekkensluiter moet je dan misschien wel winnen, al is de achterstand op de nummer 2 Kruiningen slechts 4 punten. Ook nu speelde Wemeldinge onder maat, waardoor de bezoekers Wemeldinge 2 verliespunten bezorgde.

Hansweertse Boys-Rillandia 1-6

(Wessel In de Weij 0-1 en 1-3, John Jipa 1-1, Jaimy Lobbezoo 1-2, Mike Breevoord 1-4, Ali Gunes 1-5 en Robin van Bavel 1-6). Een Reimerswaals onderonsje waarin Hansweertse Boys ver onder de maat speelde, waar zij vorige week de tweede zege van het seizoen behaalden nu weer een mindere wedstrijd. Rillandia maakte vooral mooie doelpunten wat hun de derde zege opleverde, ook klimmen zij naar de 8e positie op de ranglijst.

Kapelle - Yerseke 4-2

(Arjen de Koeijer 0-1, Wout Vink 1-1 en 3-1, Reinier Goedemondt 2-1, Guus de Leeuw 3-2 en Jan-Corné van der Wekke 4-2). Elke wedstrijd een finale na de poulefase voor beide clubs die deze door kwamen, de beslissing op weer een volgende ronde volgt via het knock-out systeem. Dan is het 'erop of eronder' wat terug was te zien aan de strijdlust, de bezoekers behaalden een laag rendement uit hun scoringskansen waar Kapelle liet zien hoe het wel moest.

Topscorerslijst: 1. Robin Boogaard (Kap) 9 doelpunten; 2. Reinier Goedemondt (Kap) en Steffan van Houte (Kru) 8 doelpunten; 4. Elco Jansen (Kra) en Maarten Pilon (Wem) 7 doelpunten; 6. Wessel In de Weij (Ril) 6 doelpunten; 7. Arjen de Koeijer (Yer) en Steven Fitsch (HB) 5 doelpunten; 9. Guus de Leeuw (Yer), Lars Steendijk (Kru) en John Jipa (HB) 4 doelpunten.

Programma

Zaterdag 23 november

St Hoedekenskerke/Kwadendamme-Hansweertse Boys, Waarde-Kruiningen, Stavenisse-Wemeldinge, DwO'15-Rillandia, Kapelle-Luctor/Heinkenszand, Klundert-Krabbendijke en Yerseke-SSV'65.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief