Dreaming of a white Christmas.
Dreaming of a white Christmas. (Foto: jz)

Kerstconcert OKK en ZMK in Maartenskerk Wemeldinge

  Sport en Vereniging

WEMELDINGE - Een Kerstconcert met 40 koorzangers en 30 muzikanten in een mooie monumentale kerk en dan ook nog gratis toegang, kan dat? Ja, dat kan en gebeurt ook, muziekvereniging OKK uit Wemeldinge en het Zeeuws Mannenkoor geven op 21 december samen een Kerstconcert in de prachtige Maartenskerk in Wemeldinge. Aanvang half acht, kerk open vanaf zeven uur. U kunt dit concert gratis bijwonen, wel is er een collecte om de kosten te dekken.


Het Zeeuws Mannenkoor heeft ongeveer 40 leden en bestaat al 47 jaar. Her koor zingt een breed repertoire. De repetities zijn elke donderdagavond in gebouw Amicitia aan de Schimmelpenninckstraat in Kloetinge.

Van OKK neemt de fanfare deel aan het Kerstconcert, maar de muziekvereniging heeft ook een slagwerkgroep, een dweilband en verzorgt AMV lessen in een blokfluitgroep. De fanfare oefent op vrijdag en de slagwerkgroep op woensdag in het eigen clublokaal aan de Dorpsstraat. Beide verenigingen kunnen nog nieuwe leden gebruiken. Als u belangstelling hebt, bent u welkom eens te komen kijken en luisteren tijdens een repetitie, u kunt meer informatie vinden op de websites www.okkwemeldinge.nl en www.zeeuwsmannenkoor.nl.

Zowel de fanfare als het koor zullen elk hun eigen Kerstrepertoire ten gehore brengen, maar gaan ook samen spelen.

Het Zeeuws Mannenkoor zal Kerstliederen zingen uit verschillende landen, o.m. : het ‘Halleluja’ uit de Messiah van H?ndel , ‘O come, All Ye Faithful’ in een bewerking van dirigente Gunita Kronberga, ‘Minuit Crétien’, White Christmas’, ‘Weihnachtsglocken’, Stil in die nacht’, ‘Narodil sé Kristus pan’, Little Drummer Boy, enz.

OKK speelt o.m. ‘Ding dong merrily on high’, ‘Sleigh ride’, Merry Chrismas everybody’, Marching through Christmas’, en andere liederen. OKK staat o.l.v. dirigent Patrick Geerts en Gunita Kronberga dirigeert het ZMK. Imelda Hack-Brugmans begeleidt het koor op de vleugel en het orgel.

In ‘Midden in de winternacht’ en ‘Stille Nacht’ gaan fanfare en koor samen werken en mag u allemaal meezingen.

Het concert zal omstreeks 22.00 u afgelopen zijn. In de pauze wordt er koffie en thee verkocht.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Werken in de logistiek

Zeeland en West-Brabant

Teamleider Verwerking

Steenbergen

Chauffeurs leerlingenvervoer

Beveland, Walcheren en Reimerswaal

Verpleegkundigen

Goes

Voegers

Zeeland en West-Brabant