Jari Christiaanse nam zowel de 1-0 en de 4-0 voor zijn rekening in de thuiszege van Yerseke (in het midden).
Jari Christiaanse nam zowel de 1-0 en de 4-0 voor zijn rekening in de thuiszege van Yerseke (in het midden). (Foto: F. van Pagee)

Yerseke boekt eerste thuiszege meteen met monsterscore

  Sport en Vereniging

YERSEKE - Yerseke boekte zijn eerste thuiszege, weliswaar tegen de hekkensluiter uit de 2e klasse E Sv Walcheren die slechts tweemaal gelijkspeelden tot nu toe naast alleen maar nederlagen.


Walcheren-Yerseke 9-0
De hoge eindscore liep net niet in de dubbele cijfers, hierdoor Yerseke weer naar de 6e positie op de ranglijst met de overwinning op M.Z.C.'11 meegerekend.
(Jari Christiaanse 1-0 en 4-0, Urvin van Hekelen 2-0, Stefan Quinten 3-0, Guus de Leeuw 5-0, Eys Murre 6-0, Arjen de Koeijer 7-0 en 8-0, Leonardo Murre 9-0).

Kapelle-Veere 0-0
Kapelle kwam niet verder dan de brilstand, de 0-0 bleef gedurende de gehele wedstrijd op het scorebord staan. In de 3e klasse A blijft het enorm spannend met nu 3 teams op 23 punten. In respectievelijke volgorde Luctor/Heinkenszand, R.C.S., Kapelle met op de 4e plaats Sv Nieuwdorp die de koppositie inleverden door een 1-4 nederlaag thuis tegen VCK.

Krabbendijke-WHS 0-1 (eigen doelpunt 0-1)
Krabbendijke heeft het zwaar als degradant in de 3e klasse B, het zakt door de onnodige nederlaag gezien de kansen tegen WHS naar de 12e positie. Oefenmeester Nels Rijvers bezig aan zijn eerste seizoen wil de jeugdige spelers de kans geven, is bouwende aan nieuwe formatie waarin ook de club zelf vertrouwen heeft.

Wemeldinge-Rillandia 2-0 (Maurick Steenhard 1-0 en 2-0)
Rillandia dat de laatste weken beter presteerde dan in de openingsfase van de competitie, moest nu zijn meerdere erkennen in Wemeldinge dat aan een matig seizoen bezig is. Wel weer stijgt naar de 6e positie waar Rillandia zakt naar de 8e positie op de ranglijst.

Hansweertse Boys-Kruiningen 0-3 (Stef Dane 0-1, Bryan de Winter 0-2, Mark Deprez 0-3)
Pas na de rust nam Kruiningen afstand van de tegenstander uit de eigen gemeente, Hansweertse Boys hield op sportpark 'Zijpe' het veel hoger genoteerde Kruiningen voor de rust op 0-0, maar verloor alsnog kansloos in het tweede bestek. De 3e positie met een ruime achterstand op koploper SPS, namelijk 7 punten. Hansweertse Boys zakte naar de laatste positie doordat Wolfaartsdijk won van Stavenisse in de onderste regionen. Op basis van een beter doelsaldo nu boven de 'Boys'.

Waarde-Smerdiek 0-4 (Dennis Moerland 0-1 en 0-2, Shane Cogels 0-3, Niels Lindhout 0-4)
Waarde zag meerdere spelers vertrekken waaronder ook Yannick Enoch Ekangamene, wel kwamen er spelers voor terug maar de formatie heeft het zwaarder dan de eerdere seizoenen waar ze zich tot een stabiele subtopper wisten op te werken. Nu virtueel met een 9e positie genoegen moet nemen tijdens de winterstop die is ingegaan. Oefenmeester Bram Kot nam het overigens op tegen zijn vorige club waarmee hij promoveerde en degradeerde naar de 3e en 4e klasse.

Topscorerslijst
Arjen de Koeijer (Yer) en Maurick Steenhard (Wem) deden goede zaken met beiden 2 doelpunten, de top van het klassement daarentegen al twee weken geen verandering waardoor meerdere schutters de huidige toprscorer Robin Boogaard (Kap) naderen. Ook Stef Dane scoorde eenmaal voor Kruiningen, hij lijkt de smaak te pakken te hebben in de laatste speelrondes wat hem in de top 10 brengt.
1. Robin Bogaard 9 doelpunten, 2. Reinier Goedemondt (Kap), Steffan van Houte (Kru), Wessel In de Weij (Ril) en Maarten Pilon (Wem) allen 8 doelpunten, 6. Elco Jansen (Kra) en Arjen de Koeijer (Yer) beiden 7 doelpunten, Maurick Steenhard (Wem), Mike Breevoord (Ril) en Stef Dane (Kru) alledrie 6 doelpunten.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Werken in de logistiek

Zeeland en West-Brabant

Teamleider Verwerking

Steenbergen

Chauffeurs leerlingenvervoer

Beveland, Walcheren en Reimerswaal

Verpleegkundigen

Goes

Voegers

Zeeland en West-Brabant