De selectie vooraf aan de bekerwedstrijd tegen Sliedrecht.
De selectie vooraf aan de bekerwedstrijd tegen Sliedrecht. (Foto: F. van Pagee)

Kapelle verliest van bekerwinnaar Sliedrecht

  Sport en Vereniging

KAPELLE - Voor Kapelle was het een extra wedstrijd waar vooraf niet op was gerekend in het bekertoernooi. In hun poule eindigden ze als eerste, er werd gewonnen van Krabbendijke met 1-0, waarna ze hun twee uitwedstrijden tegen WVV'67 en Sc Waarde beiden met 1-2 wonnen. Daarna rivaal Yerseke uitschakelden op basis van veel strijd, maar ook zeker op scorend vermogen. Maar liefst vier treffers voor de Kapellenaren waar de teller voor Yerseke ophield bij twee doelpunten.


En dan mag je uitkomen tegen de bekerwinnaar van het vorige seizoen 2018/2019, Sliedrecht uitkomende in de 1e klasse C en op een 2e positie op de ranglijst staat genoteerd achter koploper Kloetinge. Zij werden in 2016 uitgeschakeld door Kapelle via de strafschoppenserie na een 2-2 gelijkspel. Oefenmeester Olaf Filius gaf vooraf aan 'we gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen en zien dan wel hoe de wedstrijd verloopt'.

De wedstrijd: Meteen was duidelijk het verschil in niveau, Kapelle werd teruggedrongen op eigen veld wat ook leidde tot kansen voor de bekerwinnaar. Enkele malen kon Justin Meulpolder het openingsdoelpunt nog voorkomen, maar na een kwartier spelen schoot Coen van der Waal een afgeslagen corner vol in de bovenhoek met als volgt de 0-1 op het scorebord. Deze bleef lang staan totdat er in het centrum Anthony Fortes Furtado over het hoofd werd gezien, met één pass de doortocht voor hem naar Meulpolder die werd omspeeld. De 0-2 op slag van rust nog geen onoverbrugbare achterstand, immers stond ook Kloetinge destijds met 0-2 voor. Maar al snel bleek dat Sliedrecht het laatste station was voor Kapelle in het bekertoernooi, in de omschakeling sloeg Sliedrecht voor een derde maal toe met als eindstation Dennis Verhoef die simpel de sneller counter beloonde met de 0-3. Daarna was Kapelle gebroken, Quincy Bartens met de 0-4 bij een hoge bal die werd gemist door spelers en doelman. Scoorde Luciona van Harlingen de 0-5 en de 0-7, waar ook Dennis Verhoef met de 0-6 zijn 2e van de middag binnen schoot. Ondanks de ruime nederlaag kijkt Kapelle terug op een prima start in 2019 en hoopt het een vervolg te geven aan de progressie die reeds is bewerkstelligd. De aandacht kan in elk geval volledig op de competitie met 3 punten achterstand op koploper Luctor/Heinkenszand en RCS, ook Sv Nieuwdorp behaalde 23 punten evenals Kapelle. Aan de hand van een minder doelsaldo Kapelle virtueel op de 4e positie. Let wel met de 1e periode 'in the pocket' wat recht geeft op de nacompetitie voor promotie, mits zij niet meer in aanmerking komen voor degradatie wat dan voor gaat.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>