Een aantal turnsters van Olympia met hun trainers.
Een aantal turnsters van Olympia met hun trainers.

Mooie resultaten 1e kwalificatiewedstrijd GV Olympia Kapelle

  Sport en Vereniging

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was in Dinteloord de 1e kwalificatiewedstrijd voor de grootste groep turnsters van GV Olympia Kapelle. Het ging erg goed, er zijn maar liefst drie gouden medailles gewonnen door Daphne Weststrate, Noa van der Weiden en Lisa Raadtgever en een bronzen medaille voor Tess van Waarde.


Voor de jongste turnsters Daphne Weststrate en Inke van Eck (instap D2) was het hun 1e wedstrijd, heel spannend, maar ze konden hun zenuwen goed de baas. Daphne wist overtuigend te winnen met de balk en brugoefening en sprong (2e). Dit was genoeg voor een podiumplaats, Inke werd in dezelfde categorie 8e, met een pracht van een balkoefening wat werd beloond met een 3e plaats.
In de categorie pupil 2 D1 werd Noa van der Weiden knap 1e. Hoge punten op balk, vloer en brug waren genoeg voor een 1e plaats. Haar teamgenootje Joni van Ham heeft een mooie 6e plaats behaald met haar hoogste punt op brug (1e) en vloer (4e). Yenthe Ganzeman eindigde in dezelfde categorie op de 11e plaats en Yinthe Neels, Tess Koomen en Keana Vlieland werden respectievelijk 14e, 15e en 16e.
In de categorie Jeugd D1 wist Tess van Waarde het brons te behalen: op vloer, sprong en balk wist ze goed te scoren en was het genoeg voor de bronzen medaille. Fien Geelhoed wist in dezelfde categorie een 10e plaats te behalen.

Bij de oudere meiden in de keuze oefenstof wist Lisa Raadtgever (4e divisie jeugd F) met een pracht van een balkoefening (1e), sprong (2e) en vloeroefening (5e) genoeg punten te behalen voor een gouden medaille. Sanne Rijswijk werd knap 6e, met de balkoefening als hoogste punt (2e). Brenda Scheepstra werd in dezelfde categorie 9e, heel knap in dit grote deelnemersveld.

In de 5e divisie jeugd G werd Jada van Ham 8e met een goed punt op sprong (2e) en vloer (3e), helaas had ze voor de twee andere onderdelen wat mindere cijfers, zodat het niet genoeg was voor het podium. Romée Ots werd in dezelfde categorie 15e.

Bij de junioren E 4e divisie werd Annika Franken knap 7e met haar hoogste punt op vloer (4e). Ilse Boomsma eindigde op de 18e plaats. Vooral haar vloeroefening ging goed wat werd beloond met een 2e plaats.

In de categorie 4e divisie Senior D turnen de oudste selectiemeiden: een lastige en ook wel moeilijke categorie en dat gaat soms met ups en downs. Maar ze hebben alle drie een top 10 plaats behaald. Vooral op het onderdeel vloer wisten ze hoge punten te scoren. Isa van Waarde wist een mooie 7e plaats te behalen: vooral sprong (1e) en vloer (3e) kon ze hoog scoren. Julia van Liere eindigde op de 9e plaats: ook met een topvloeroefening (4e). De balkoefening ging ook goed, maar helaas lukt het nog niet om de eisen van de brug goed te turnen waardoor ze een erg laag cijfer kreeg op brug. Anne van Strien kwam daar vlak achteraan met een 10e plaats, ze had goede cijfers op vloer en de brug, helaas had ze pech met de balkoefening wat haar een laag cijfer opleverde.

Vorige week turnde Charlotte Moeleker (5e divisie Senior E) haar wedstrijd: ze wist daar een mooie 7e plaats te behalen, met ook al zo’n mooie vloer (1e).

Mooie turndag

Al met al een mooie turndag voor GV Olympia Kapelle waar al diverse (toestel)finaleplaatsen zijn behaald. Over een paar weken komen de 2e kwalificatiewedstrijden er weer aan. Voor degene die het nog niet is gelukt om zich te plaatsen voor de regio of toestelfinale, nieuwe ronde nieuwe kansen!

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>