Vlnr: Jaap Kriekaard, Dick van de Velde, Rene Staal, Piet Eversdijk en Casper van Gilst.
Vlnr: Jaap Kriekaard, Dick van de Velde, Rene Staal, Piet Eversdijk en Casper van Gilst. (Foto: Nellie van Vossen)

Opgeven is geen optie

  Sport en Vereniging

REIMERSWAAL/ KAPELLE - Donderdag 4 juni gaan 5000 fietsers en lopers Alpe d’Huez beklimmen in het kader van de 15e uitgave van Alpe D’Huzes. Wat 15 jaar geleden begon als een kleinschalige gebeurtenis met 66 deelnemers om geld bijeen te brengen voor het KWF, is uitgegroeid tot een mega evenement. Jaarlijks levert deze actie vele miljoenen op die ingezet worden in de strijd tegen de ziekte kanker.


Ook dit jaar gaan weer een aantal inwoners uit Reimerswaal en Kapelle het gevecht aan met de 'Nederlandse berg'. Teamcaptain Rene Staal uit Waarde is samen met Jaap Kriekaard uit Krabbendijke, Dick van de Velde uit Kruiningen, Casper van Gilst uit Biezelinge en Piet Eversdijk uit Kapelle druk bezig met de voorbereidingen. Onder de naam de Veldtrappers willen zij minimaal 20.000 euro bijeenbrengen. Een geslaagde mosselavond en een bonbonactie hebben al het nodige geld opgebracht, maar om het streefbedrag te halen en liefst te overtreffen worden nog meer acties op touw gezet.

Komende acties

Op vrijdag 14 februari is er in Meerwaarde in Waarde een Aanschuiftafel. Tijdens dit eetfestijn is er ook een verloting met mooie prijzen die beschikbaar zijn gesteld door diverse sponsors. De belangstelling voor dit evenement is zo groot, dat het aantal beschikbare plaatsen binnen de kortste keren was uitverkocht.

De sportievelingen komen aan hun trekken op 20 maart tijdens een spinningavond bij FitXperience in Kapelle. De beste spinninginstructeur van Nederland Patrick Tolhoek, verzorgt samen met Remco van der Kuijl op deze avond 3 sessies, met hoogtepunt een heuse ploegentijdrit. Op deze avond worden een aantal gesigneerde wielershirts van Zeeuwse vedettes bij opbod verkocht, met als klap op de vuurpijl een verblijf van een week in een appartement in Oostenrijk. De avond begint om 19.00 uur en het startschot wordt gegeven door de Kapelse wereldkampioene Shirin van Anrooij en Nederlands kampioen Joannathan Duinkerke. Opgave via e-mail bij: pietevdijk@zeelandnet.nl en Rene.Staal@nn.nl

Ook bij de 8e editie van Trap es deur Reimerswaal, die gehouden wordt op zaterdag 18 april vanuit camping Zon en Zee in Yerseke, komt een deel van de opbrengst ten goede aan het team van de Veldtrappers.

Op www.opgevenisgeenoptie.nl kan men onder het team de Veldtrappers alle informatie vinden.

l

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Werken in de logistiek

Zeeland en West-Brabant

Teamleider Verwerking

Steenbergen

Chauffeurs leerlingenvervoer

Beveland, Walcheren en Reimerswaal

Verpleegkundigen

Goes

Voegers

Zeeland en West-Brabant