De start van de Azencross in 2019.
De start van de Azencross in 2019. (Foto: Huib Boogert)

Kapellecross in Kapelse bos

  Sport en Vereniging

KAPELLE - Op zondag 23 februari houdt JARO in samenwerking met de Goese atletiekvereniging AV’56 de Kapellecross, een veldloop op het parcours in en om het Kapelse bos.


De start en finish van de Kapellecross is op het veldje naast de scouting. De cross bestaat uit wedstrijden voor drie groepen.

Categorieën

Om 14.00 uur starten de jongste deelnemers, tot en met acht jaar, in de Bambinicross over 580 meter.

Daarna is het de beurt aan de oudere jeugd, hardlopers voor wie een lange cross nog te ver is en de echte specialisten op de middenafstand. Voor hen start de Promotiecross, over bijna twee kilometer, om 14.15 uur.

Als laatste begint om 14.30 uur de Azencross over 7740 meter (vier ronden). Iedereen vanaf veertien jaar mag hieraan deelnemen. 'Het is een loodzwaar parcours, met aan het einde van elke ronde de hellingen in het park naast de scouting', waarschuwt de organisatie. Ze adviseert minder goed getrainde hardlopers voor de Promotiecross te kiezen.

Medaille

Deelname aan de cross is gratis en voor alle deelnemers is er een medaille. Bovendien krijgen de beste drie vrouwelijke en mannelijke atleten bij de Bambini– en Promotiecross een extraatje. Bij de Azencross is er voor de beste vijf vrouwen en mannen een envelop met inhoud.

Inschrijven

Voorinschrijven heeft de voorkeur en kan tot 22 februari 20.00 uur via jacroose@hetnet.nl, ovv naam, geslacht, afstand, geboortedatum en club of woonplaats. Als voorinschrijven niet kan is aanmelden ter plaatse mogelijk tot een half uur voor de betreffende wedstrijd.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Werken in de logistiek

Zeeland en West-Brabant

Teamleider Verwerking

Steenbergen

Chauffeurs leerlingenvervoer

Beveland, Walcheren en Reimerswaal

Verpleegkundigen

Goes

Voegers

Zeeland en West-Brabant