Brandon Cuppers (HB) in duel met Ali Gunes (Ril) in de Reimerswaalse derby.
Brandon Cuppers (HB) in duel met Ali Gunes (Ril) in de Reimerswaalse derby. (Foto: F. van Pagee)

Krabbendijke worstelt in 3e klasse B

  Sport en Vereniging

Yerseke - De Meeuwen 3-1 (Joel Dekker 1-0 en 2-0, Stefan Quinten 3-0, Jordan Francke 3-1) Yerseke staat met één been in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse, tegen dé directe concurrent om de 2e periode werd met 3-1 gewonnen. Een hoofdrol weggelegd voor Joel Dekker welke koolbloedig de 1-0 en de 2-0 voor zijn rekening nam, Stefan Quinten gooide de wedstrijd definitief op slot met de 3-0 waarna Jordan Francke de spreekwoordelijke eer redde voor de Meeuwen. Door deze zege kan alleen Serooskerke nog roet in eten gooien, Yerseke lijkt aan een gelijkspel voldoende te hebben met 2 punten voorsprong en een beter doelsaldo met nog één speelronde te gaan. Op zaterdag 7 maart dé kans in en tegen Arnemuiden deze prijs binnen te slepen, de vissersderby nog wel. Yerseke klimt ook op de ranglijst naar de 3e positie in de 2e klasse E.


Nieuwdorp - Kapelle 1-4 (Kevin van Iersel 1-0, Robin Boogaard 1-1, Gerben Nicolasen 1-2 en 1-3, Wout Vink 1-4) Kapelle pakt na lange tijd weer eens een driepunter, de laatste keer dat de Kapelse hiermee aan de haal ging stond gedateerd op 9 november 2019. Destijds won het met 2-0 op sportpark 'Het Groene Woud' van G.O.E.S. (zat.) wel te verstaan. Kapelle wil zo hoog mogelijk eindigen en met een goede vorm richting de nacompetitie werken met de 1e periode op zak.

SEOLTO - Krabbendijke 3-0 (Emre Bardakci 1-0, Justin Konings 2-0, Rowan Pruijsers 3-0) Krabbendijke heeft niet een kleine deuk opgelopen door de degradatie, maar een mokerslag. Zaterdag was het hekkensluiter SEOLTO in Zevenbergen die weer maar eens een tik uitdeelde aan de Reimerswaalse in de 3e klasse B. Danny Weber wordt kennelijk enorm gemist naast het benodigde vertrouwen nog in eigen kunnen. De nacompetitie voor degradatie lonkt wederom met een virtuele 12e positie, nog wel 10 speelrondes te gaan wat hun zeker nog kansen geeft het tij te keren.

Rillandia - Hansweertse Boys 2-2 (Robin van Bavel 1-0, Wessel In de Weij 2-0, Alex Trieling 2-1, John Jipa 2-2) Rillandia leek met een 2-0 voorsprong zo net de rust de wedstrijd uit te kunnen gaan spelen, echter kreeg het te maken met een stug Hansweertse Boys. Zij boeken zichtbaar progressie onder oefenmeester Tom Koelen, en dat met name ook in de veerkracht die zij opbrengen. Waar eerder de hoofden bleven hangen, gaan nu de hoofden omhoog en de borsten vooruit van een echte sporter. Rillandia mede door eigen toedoen wellicht 2 verliespunten, zeker mogen de credits naar 'The Boys' die reeds viermaal achtereen gelijk speelden.

Smerdiek - Kruiningen 1-1 (Steffan van Houte 0-1, Andreas Vroegop 1-1) Voor Kruiningen de kans om druk uit te oefenen op de huidige nummer 2 op ranglijst, namelijk Smerdiek. Het gat van 4 punten door het gelijke spel nog steeds met de 3e positie voor Kruiningen. Steffan van Houte schoot zich naast Steven Fitsch en mag zich medekoploper noemen in het topscorerklassement.

Sc Waarde - Wemeldinge 3-0 (Csiki Szilárd 1-0, Alfréd Szilamer-Bíró 2-0, Stefan Dijl 3-0) Waarde boekt na lange tijd weer eens een overwinning. Op 5 oktober werd voor het laatst thuis gewonnen van Stavenisse, nog wel de 9e positie voor hun.

Topscorerslijst:

1. Steven Fitsch (HB) en Steffan van Houte (Kru) 11

3. Robin Boogaard (Kap) 10

4. Guus de Leeuw (Yer), Reinier Goedemondt (Kap), Elco Jansen (Kra), Wessel In de Weij (Ril) 9

8. Arjen de Koeijer (Yer), Stef Dane (Kru), Maarten Pilon 8/

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>