Steven Fistch de virtuele topscorer aan de bal in het duel tegen Rillandia. (archieffoto)
Steven Fistch de virtuele topscorer aan de bal in het duel tegen Rillandia. (archieffoto) (Foto: F. van Pagee)

Alleen Kruiningen boekt overwinning

  Sport en Vereniging

REIMERSWAAL & KAPELLE - De eerste seizoenshelft geeft veelal een beeld aan ‘wie er in aanmerking komen voor degradatie of juist promotie’. En bij de returns neemt wekelijks de spanning toe, wordt er gestreden om een zo hoog mogelijke eindplaats zo niet de prijzen. Dat voor enkele teams de spanning af neemt en voor andere weer toe maakt de returns aantrekkelijk, verrassingen hierdoor veelal een gevolg.


Arnemuiden - Yerseke 0-0

Beide teams hadden in de vissersderby ook zonder keeper kunnen spelen, op een moeilijk bespeelbaar veld werd namelijk niet één keer op het doel geschoten en werden beide doelmannen slechts gebruikt bij terugspeelballen. Hoe dan ook, het levert Yerseke de 2e periode op wat vooraf het doel was en werd behaald. Ook stijgen zij zelfs nog op de ranglijst door het verlies van Serooskerke in en tegen Hellevoetsluis.

Kapelle - Bevelanders 1-2 (Sam de Bruine 0-1, Reinier Goedemondt 1-1, Jeffrey de Jong 1-2)

Kapelle had meer verdiend in hun thuiswedstrijd tegen de Bevelanders, echter telt dat geenszins in de voetballerij. Verzekerd van de nacompetitie voor promotie, reeds 10 punten achterstand op koploper Luctor/Heinkenszand en een 5e positie.

Krabbendijke - Den Bommel 2-4 (Patrick Verolme 0-1 en 1-3, Elco Jansen 1-1 en 2-4, Johnno Bakker 1-2, Wesley Bakker 1-4)

Krabbendijke verloor op eigen veld van Den Bommel, waar de concurrenten onderin punten behaalden. Zij op een 12e positie op de ranglijst welke als eindpositie nacompetitie betekent voor degradatie/handhaving 3e klasse. Het gat naar ZSC'62 de nummer 11 op de ranglijst opgelopen tot 5 punten.

Hansweertse Boys - S.P.S. 3-6 (Sven Uijl 0-1, Steven Fitsch 1-1, Ramon Voshol 1-2 en 2-5, Kawan Yu 2-2, René de Groen 2-3, Andries de Jong 2-4, Kevin Uijl 2-6, John Jipa 3-6)

Een uitslag waarmee je kan leven, verliezen van de koploper vooraf wel verwacht. De hekkensluiter zal azen op Sc Stavenisse dat eveneens 10 punten behaalde maar nog een wedstrijd minder heeft gespeeld en voorlaatste staat genoteerd.

Wemeldinge - D.w.O.'15 1-2 (Joel Danielse 0-1, Alwin van de Guchte 1-1, Thomas van Dijke 1-2)

Het wisselvallige zal het seizoen van Wemeldinge snel doen vergeten, mits zij in de laatste periode nog verrassend uit de hoek komen. Bovenaan, let wel in het rechter rijtje op een 8e positie.

Kruiningen - Apollo'68 2-1 (Thomas Paauwe 1-0, Jeffrey Otten 1-1, Myron Sinke 2-1)

Kruiningen won als enige van de regioclubs, met nog geen periode op een 3e positie, maar ook Smerdiek op de 2e positie nog geen periode behaald. Dat zorgt ervoor dat zij zeker nog aan de bak moeten willen zij om promotie gaan spelen.

Hoed./Kwadend. - Rillandia 2-0 (Jesse Kaptein 1-0, Emiel Almekinders 2-0)

Rillandia nog wel op een 7e positie, maar ook zij lijken niet in aanmerking te komen voor een periode.

Sc Stavenisse - Sc Waarde (afgelast)

Topscorerslijst

Steven Fitsch (Hansweertse Boys) scoorde in de thuiswedstrijd tegen koploper SPS eenmaal, hierdoor nu alleen op de 1e plaats met een dozijn aan competitiedoelpunten. Elco Jansen scoorde tweemaal voor Krabbendijke eveneens thuis tegen Den Bommel. Wel individueel resultaat voor beide topschutters, echter leverde het geen punten op.

1. Steven Fitsch (HB) 12

2. Steffan van Houte (Kru) 11
Elco Jansen (Kra)

4. Robin Boogaard (Kap) 10
Reinier Goedemondt (Kap)

6. Guus de Leeuw (Yer) 9
Wessel In de Weij (Ril)

8. Arjen de Koeijer (Yer) 8
Stef Dane (Kru)
Thomas Paauwe (Kru)
Maarten Pilon (Wem)

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>