Arie van Kralingen overhandigt de Zeeuws Mannenkoor CD aan Suzanne Bassie van Ter Weel.
Arie van Kralingen overhandigt de Zeeuws Mannenkoor CD aan Suzanne Bassie van Ter Weel. (Foto: )

Zeeuws Mannenkoor schenkt CD's aan verzorgingshuizen

  Sport en Vereniging

KAPELLE/KRUININGEN - Het Zeeuws Mannenkoor zou graag optreden voor de bewoners van de verzorgings- en verpleeghuizen in deze tijden van isolement en eenzaamheid, maar helaas, met een koor van meer dan 40 mannen mag en kan dat niet.


Daarom heeft het Zeeuws Mannenkoor het initiatief genomen om CD’s van het koor te schenken aan de verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Bevelanden. De CD’s kunnen worden afgespeeld via de geluidsinstallaties, in woongroepen en huiskamers of rouleren onder de bewoners.

Op 12 mei zijn de CD’s door Zeeuws Mannenkoor bestuurslid Arie van Kralingen overhandigd aan Suzanne Bassie-Jonker van het activiteitenbureau Ter Weel Actief van Zorggroep Ter Weel (zie foto). Ook Zorgcentrum Cederhof in Kapelle heeft al CD’s ontvangen. Aan Zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat en de SRVZ groep in Goes zijn de CD’s ook aangeboden. Er zijn voldoende CD’s om alle locaties van de groepen te voorzien. Als er nog andere verzorgings- en verpleeghuizen op de Bevelanden zijn die de CD graag willen ontvangen kunnen ze zich melden via de website www.zeeuwsmannenkoor.nl.

De CD bevat een zeer gevarieerd repertoire, van het Zeeuws Volkslied en Lied van Zeeland tot de gospel Steal Away, Wandrers Nachtlied, La Montanara, Coro di Zingari en Thuiskeer in Zeeland een compositie van Kees van Eersel op een tekst van Hans Warren, speciaal voor het Zeeuws Mannenkoor geschreven met vioolbegeleiding door Marieke Brokamp. Kortom voor elk wat wils.

De activiteiten van het koor liggen natuurlijk even stil, repeteren gaat niet en concerten zijn afgelast. Het bevrijdingsconcert in Kapelle samen met het Kapels Gemengd Koor is verschoven naar oktober en het Koningsdagconcert in Wemeldinge naar 2021. Ook de geplande optredens tijdens Middelburg VOLkoren en in de Manhuistuin in Goes gaan in 2020 niet door. Het koor hoopt daar in 2021 weer aan mee te kunnen doen. Verder staan nog enkele Kerstconcerten op het programma, o.m. samen met Muziek- en Showkorps Jonge Kracht in Biezelinge. Natuurlijk zijn alle geplande concerten onder ‘corona maatregelen’ voorbehoud.

Het koor onderzoekt of in juni of juli de repetities (wel per stemgroep apart) weer voorzichtig kunnen worden opgestart. De dirigente en de zangers zouden graag weer willen beginnen, maar we blijven voorzichtig en natuurlijk binnen de regels. Ook wordt gekeken of de koorscholing die in maart net was begonnen, in het najaar kan worden voortgezet.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Werken in de logistiek

Zeeland en West-Brabant

Teamleider Verwerking

Steenbergen

Chauffeurs leerlingenvervoer

Beveland, Walcheren en Reimerswaal

Verpleegkundigen

Goes

Voegers

Zeeland en West-Brabant