Invaller Thomas de Keijzer in de slotfase tegen Wiedrecht voor Yerseke.
Invaller Thomas de Keijzer in de slotfase tegen Wiedrecht voor Yerseke. (Foto: Frans van Pagee)

Wat bracht speelronde 2 in de poulefase voor de regioclubs

  Sport en Vereniging

REIMERSWAAL/KAPELLE - Wat zijn de kansen met nog één wedstrijd te gaan in de poulefase van het districtsbekertoernooi voor de hoofdmachten, wie is nagenoeg uitgeschakeld, maakt nog kans of is uitgeschakeld.


DOOR FRANS VAN PAGEE

'Kapelle, Wemeldinge en Hansweertse Boys': Kapelle 'the cupfighter' van de laatste seizoenen, staat er het beste voor als het gaat om het bereiken van de volgende ronde in bekertoernooi. Met twee zeges op zak en nog de uitwedstrijd tegen Hansweertse Boys te gaan, is slechts een gelijkspel benodigd. Laatstgenoemde uitgeschakeld met twee nederlagen. Wemeldinge is met één zege afhankelijk van Kapelle, is nagenoeg uitgeschakeld.


'Krabbendijke en Kruiningen': Voor zowel Krabbendijke als Kruiningen lijkt het doek al te vallen in de poulefase, beiden wonnen reeds één wedstrijd. Alleen wanneer Kruiningen met meer 5 doelpunten verschil weet te winnen van VCK op de 'Kruse Mat' kunnen zij eventueel nog door, maar ook Krabbendijke zou dan nog 'sta in de weg' kunnen zijn met een ruime zege op Spui. Echter wanneer Kruiningen weet te winnen van VCK met mindere cijfers, dan is het Krabbendijke wat met een ruime zege kan profiteren. Vooralsnog is het voor beide Reimerswaalse clubs een theoretische kans en lijkt VCK te sterk met al twee behaalde zeges.


'Yerseke: Yerseke zag zijn kansen langzaam wegglippen, Wiedrecht leek een maatje te groot op sportpark 'Cleijn Moercken'. Een 0-1 nederlaag leek zich aan te dienen na toch een prima gelijkspel uit bij Unitas'30. En dan was het een moeilijk verhaal geweest, echter viel ruim 20 minuten voor tijd het fenomeen 'Arjen de Koeijer' in. Kennelijk voldoende om in de slotfase alsnog langs Wieldrecht te komen. Twee penalty's benut door Jorn Lindenberg, de eerste doordat de spits ten val werd gebracht met in de slotminuut ook Xander van der Poel onreglementair afgestopt in het strafschopgebied. Door de 2-1 overwinning is de kans groot dat Yerseke de volgende ronde bereikt, zelfs bij een verlies nog maar is het wel afhankelijk. In hun poule gaan de eerste twee eindplaatsen door naar de volgende ronde.


'Rillandia': Rillandia is met twee nederlagen uitgeschakeld, het speelt nog de uitwedstrijd tegen Jong Ambon dat ook even als Rillandia wist te verliezen van de Noormannen en het sterke Vc Vlissingen.


'Sc Waarde': Sportclub Waarde moet zijn laatste bekerwedstrijd in de poule alsnog winnen om door te gaan, dit ondanks al twee overwinningen op Schoondijke en Cadzand. Zaamslag deed dit eveneens, maar zij genieten een beter doelsaldo. Het voordeel is dat Sc Waarde op sportpark 'Keizershoofd' zijn opponent ontvangt, een lastige opgave voor de 'geel-zwarten' maar niet onmogelijk. Bij een gelijkspel zou Sc Waarde met 7 behaalde punten met opgeheven hoofd het veld moeten ruimen voor Zaamslag.


Yerseke-Wieldrecht 2-1 Tonnie Stok 0-1, Jorn Lindenberg 1-1 en 2-1 (2 x p) Kruiningen-Krabbendijke 1-2 Stef Daane 1-0, Bastiaan van Dijk 1-1 Pierre Borgo 1-2 Dauwendaele-Kapelle 1-3 Reinier Goedemondt 0-1, Marco Den Deurwaarder 0-2, Quinten Lourens 1-2, Robin Boogaard 1-3 Wemeldinge-Hansweertse Boys 2-1 Alex Trieling 0-1, Thomas van Dijke 1-1 en 2-1 Vc Vlissingen-Rillandia 7-0 Wilfred Vrede 1-0, 4-0, Hicham Bouzambou 2-0, 3-0, Abdulaziz Ali 5-0, 6-0, Hamza Zahriou 7-0 Cadzand-Waarde 0-3 Davey Tolhoek 0-1, Ronald Zuidweg 0-2, Michel Goffau 0-3.

n

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>