Bastiaan van Dijk (Krabbendijke) in duel met Ries de Jonge (Kapelle) in de gemeente-derby.
Bastiaan van Dijk (Krabbendijke) in duel met Ries de Jonge (Kapelle) in de gemeente-derby. (Foto: Jonique van Koeveringe)

De Leeuw en van Dijke op schot in gemeentederby's

  Sport en Vereniging

REIMERSWAAL & KAPELLE - De aftrap van het seizoen kende maar liefst twee ‘gemeente-derby’s’ onder de standaardteams, meer ook niet mogelijk. Winnen en verliezen ligt soms heel dicht bij elkaar, ondanks de ‘wel dan niet’ gewenste resultaten maar genieten van weer het nieuwe seizoen.


‘De eerste klap een daalder waard’ wel van toepassing in zo’n eerste speelronde, in de sport het mentale gedeelte niet onbelangrijk.
De volgende speelrondes in die zin zeker zo belangrijk, een zege betekent nog geen goede seizoenstart zo ‘een zwaluw nog geen zomer maakt’.
In de eerste speelronde scoorde Guus de Leeuw voor Yerseke maar liefst 4 keer met ook nog eens een assist, ook Thomas van Dijke maakte er 3 voor Wemeldinge in de wedstrijd tegen Hansweertse Boys.

2e klasse E
Yerseke boekte een ruime 5-0 overwinning op N.S.V.V. waarin Guus de Leeuw de hoofdrol op zich nam met 4 treffers en een assist.
Een puike zege die men niet zag aankomen op basis van de eerdere ontmoeting.


3e klasse B
Krabbendijke deelde op eigen veld een forse tik uit aan Kapelle die met 5-0 werden verslagen.
Kapelle gehavend aan de start van nieuwe seizoen begonnen met een blessuregolf met daarnaast nog absenten, laatstgenoemde vorig seizoen sterk begonnen en dit resulteerde in het winnen van de 1e periode.
Krabbendijke daarentegen na een minder seizoen, nu direct een ruime zege.


4e klasse A
Wemeldinge won met 2-4 op sportpark ‘Zijpe’ van Hansweertse Boys na een 2-0 voorsprong voor de Reimerswaalse 4e klasser. Voor Wemeldinge was wederom Thomas van Dijke belangrijk met drie treffers.


4e klasse B
Sc Waarde kende een aantal blessure en werd verrassend op een 1-7 nederlaag getrakteerd na toch een goede voorbereiding.
Rillandia boog een 0-1 achterstand op eigen veld om naar een 2-1 overwinning op Sc Stavenisse.
Kruiningen had slechts één treffer nodig voor het volle pond, namelijk de 3 punten. Myron Sinke nam deze voor zijn rekening met daarnaast een ''schoon doel voor de geel-zwarten''. Smerdiek wordt gezien als één van de favorieten voor het kampioenschap, voor Kruiningen dus een prima start.
Sc Waarde - W.I.K.’57 1-7: (Remon den Boer 0-1, Tim de Looze 0-2, 0-3 en 1-5, Davey Tolhoek 1-3, Frank de Boer 1-4 en 1-6, Camiel Kleppe 1-7)Hansweertse Boys - Wemeldinge 2-4 (Brandon Cuppers 1-0, Carsten Duernholz 2-0, Thomas van Dijke 2-1, 2-3 en 2-4, Barrie Vleugel 2-2)Rillandia - Sc Stavenisse 2-1 (Martin Westdorp 0-1, Robin van Bavel 1-1, Bart Spelier 2-1)Kruiningen - Smerdiek 1-0 (Myron Sinke 1-0)Krabbendijke - Kapelle 5-0 (Laurens van Gorsel 1-0, Pierre Borgo 2-0 en 5-0, Danny Weber 3-0, Bastiaan van Dijk 4-0)Yerseke - NSVV 5-0 (Guus de Leeuw 1-0, 2-0, 3-0 en 5-0, Arjen de Koeijer 4-0).


Topscorerslijst 
Topscorerslijst na de eerste speelronde:1. Guus de Leeuw (4 doelpunten), 2. Thomas van Dijke (3 doelpunten), 3. Pierre Borgo (2 doelpunten), 4. Arjen de Koeijer, Danny Weber, Bastiaan van Dijk, Laurens van Gorsel, Davey Tolhoek, Bart Spelier, Robin van Bavel, Myron Sinke, Barrie Vleugel, Brandon Cuppers, Carsten Duernholz.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>