Reinier Goedemondt maakte er vier, hier aan de bal tegen destijds Krabbendijke (archieffoto). FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Hoofdrol voor Goedemondt in eerste zege Kapelle

KAPELLE - Kruiningen behoudt status als enige, nog zonder puntverlies, waar de overige teams deze inleverden.

Yerseke liep na drie overwinningen tegen een 1-3 nederlaag op, deze grotendeels bewerkstelligd door een slechte 1e helft (0-3). De 2e helft meer kansen voor de thuisclub, nadat Arjen de Koeijer de marge had teruggebracht naar 2 doelpunten (1-3), bleef de aansluitingstreffer uit mede door goed keeperswerk. Walcheren won waardoor Yerseke zakt naar de 2e positie.

Kapelle rechtte zijn rug in de 3e competitiewedstrijd, een klinkende 5-0 overwinning op sportpark ‘Het Groene Woud’ met vier doelpunten van Reinier Goedemondt. Een hoofdrol voor hem weggelegd dus, belangrijker nog de 3 behaalde punten. Stijgen naar de 11e positie met weliswaar nog een wedstrijd minder.

Krabbendijke herstelde zich van toch een ruime nederlaag op eigen nu buitenshuis, Danny Weber matchwinnaar met het enige doelpunt in dit duel. Hierdoor weer op een virtuele 2e positie op de ranglijst.

Kruiningen is de enige club uit de regio met nog geen puntverlies, wederom de minimale marge. Wat telt? Ze speelden tegen niet de minste tegenstanders uit de 4e klasse B en wonnen ze allemaal. Zij klimmen hierdoor naar de 2e positie met Fc De Westhoek als koploper, ook zij behaalden 9 punten uit drie duels. Hun doelsaldo beter.

Rillandia geraakte zijn ongeslagen status kwijt in Poortvliet, een ruime nederlaag tegen S.P.S. waardoor de Reimerswaalse zakt naar een virtuele 5e positie met 7 punten uit 4 duels.

Waarde kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, het was Vrederust die dit kunststukje viermaal nadeed. Niet het gewenste resultaat wat zorgt voor een 9e positie.

Hansweertse Boys behaalde zijn eerste punt op vreemde bodem, een snelle 2-0 achterstand kon nog worden omgezet naar een 3-3 gelijkspel. Hekkensluiter af met nu een voorlaatste positie, Schoondijke neemt het stokje over van ‘The Boys’ met nog geen behaald punt.

Wemeldinge afgetroefd op eigen veld, voor rust een evenwichtige wedstrijd. De 1-1 ruststand een juiste weerspiegeling. Na de rust waren de bezoekers beter en slimmer wat een 1-4 eindstand opleverde. Hierdoor zakt de Kapelse 4e klasser naar de 3e positie.

Uitslagen: Yerseke-Walcheren 1-3 (Etienne Malie 0-1 en 0-3, Levi Swiers 0-2, Arjen de Koeijer 1-3); De Fendert-Krabbendijke 0-1 (Danny Weber (0-1); Kapelle-Zwaluwe 5-0 (Reinier Goedemondt 1-0, 2-0, 3-0 en 4-0, Marco Den Deurwaarder 5-0); Steenbergen-Kruiningen 0-1 (Joel Danielse 0-1); Vrederust-Waarde 4-1 (Ronald Zuidweg 0-1, Jamiel van Maurik 1-1, Siem Keizerswaard 2-1 en 4-1, Robbie van Nieuwsburg 3-1); S.P.S-Rillandia 5-0 (Kevin Uijl 1-0, Arjen de Heer 2-0, Maurice Lindhout 3-0 en 5-0, Jelmar Elenbaas 4-0); Wemeldinge-ST Hoedekenskerke/Kwadendamme 1-4 (Emiel Almekinders 0-1, Rowan Boeije 1-1, Jurrin de Bruin 1-2, Richard Uitterhoeve 1-3, Amaury Kramer 1-4); Cadzand-Hansweertse Boys 3-3 (Jordy Martle 1-0, Sebastiaan van Holland 2-0, Brandon Cuppers 1-2, Jordan Lampe 1-3, Carsten Duernholz 2-3 en 3-3)

Topscorerslijst: 1. Guus de Leeuw (Yer) en Thomas van Dijke (Wem) 6 doelpunten; 3. Reinier Goedemondt (Kap) 5 doelpunten; 4. Robin van Bavel (Ril) 4 doelpunten; 5. Arjen de Koeijer (Yer), Ronald Zuidweg (Waa) en Carsten Duernholz (HB) 3 doelpunten; 8. Acht spelers met 2 doelpunten