Coronaproof repetitie
Coronaproof repetitie (Foto: Pim Pijpelink)

Muziekvereniging Ons Genoegen tijdens het Coronatijdperk

  Sport en Vereniging

KAPELLE - Wat staat het tijdperk van het Coronavirus centraal in het leven van iedereen. Niemand die er aan ontkomt, of het nu gaat om werk, school, hobby of activiteiten in de privésfeer in het gezin, familie en/of met vrienden. Een tweede (gedeeltelijke) lockdown overkomt ons, na een aantal eerdere maanden al vroeg in het jaar, waarbij het virus ook heeft rondgewaard. De dagelijkse berichten in de bladen geven de dagkoers van de besmettingen aan, de talkshows zetten iedere avond gasten aan tafel met al dan geen expertise op dit gebied. Een vaccin komt dichterbij….


Hoe overleef je als vereniging tijdens al dit virale geweld? Deze vraag is niet uniek en is voor muziekvereniging Ons Genoegen dan ook net zo actueel als voor alle andere verenigingen en hobby clubs. Dat het tijdens een lockdown belangrijk is om de verbinding te behouden tussen de leden onderling heeft centraal gestaan (en staat nog centraal) in al het overleg wat is belegd en in alle activiteiten die zijn gehouden. Dat dit veel inspanning vraagt van een bestuur, diverse commissies, dirigent en docenten, zal niet vreemd over komen. Telkens blijven nadenken over creatieve oplossingen en daarbij direct ook blijvend meebewegen in de omstandigheden en de voorschriften wat wel/niet mag. Het lukt, het kan, maar wat kost het een energie en inzet om dit voor elkaar te krijgen.

Natuurlijk, de vereniging staat op dit moment weer even stil, net zoals dit eerder in het jaar een periode heeft gekend, als het gaat om de wekelijkse repetitie van de diverse orkesten binnen de vereniging. Aan de andere kant is er het geluk bij een ongeluk dat het verenigingsgebouw aan de Dijkwelseweg zeer ruim is. Met het toegestane maximaal aantal muzikanten in het gebouw -en de nodige instructies op het gebied van Coronaproof organiseren- bleek het mogelijk om repetities te houden tot aan de recente lockdown. Iets wat veel andere verenigingen niet lukt en daardoor al een veel langere periode kennen dat hun verenigingsleven -op dit gebied- stil ligt.

Wat zijn de afgelopen periode activiteiten geweest binnen Ons Genoegen? Hoe zijn we tot nu toe deze periode doorgekomen?

-muziekles verzorgen, zowel fysiek in het gebouw (met de docent achter het scherm) als via de digitale weg.

-orkesten zijn opgedeeld. Zo is er momenteel een harmonieorkest A en B, waarbij wordt voldaan aan het maximum aantal muzikanten in het gebouw, op voldoende afstand van elkaar, met de dirigent achter een scherm.

-het opzetten van een (besloten) groep op Facebook, waarbij berichten worden gedeeld. Zo is een onderdeel van deze groep het delen van een inkijkje in ieders leven in deze tijd.

-een kaart per post naar de leden als een muzikaal hart onder de riem….

-filmpjes opnemen tijdens de repetitie en inzetten als een gezonde competitie tussen de deel-orkesten.

-met regelmaat nieuwsbrieven versturen aan de leden.

-en nog meer…..

Wanneer we rond ons kijken dan zien we veel creativiteit en het ontstaan van andere vormen en activiteiten, waarvoor we tot een jaar niet hebben moeten nadenken.

Natuurlijk, we missen het volledig samen kunnen zijn, we missen het contact met het publiek tijdens onze concerten en uitvoeringen, we missen het fysieke contact met de docent, we missen veel…..

Aan de andere kant zijn we gelukkig en dankbaar met wat er nog wel is, wat nog wel kan. In de hoop dat het nieuwe normaal niet te ver af komt te staan van wat ons gebruikelijke normaal was.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Productmanager

Terneuzen

Meerdere vacatures

\'s Heer Abtskerke

Verzorgende IG

Krabbendijke en Goes

Junior Engineer (M/V)

Vlissingen

Preventie- / Tandartsassistente

Middelburg