<p>Raamsticker paasactie.</p>

Raamsticker paasactie.

(Foto: Samira uit Westkapelle)

Speuren en kleuren in Yerseke

  Sport en Vereniging

YERSEKE - Vanaf deze week kunnen kinderen door heel Yerseke op zoek naar paashazen voor het raam. In het hele dorp zijn er meer dan 100 paashazen verstopt. Het initiatief hiervoor ontstond na het zien van deze actie in Westkapelle.


Samira uit Westkapelle startte de actie in Westkapelle. Zij maakt raamstickers die voor 3 euro opgehaald kunnen worden, waarvan 1 euro voor het goede doel is; onderzoek naar het syndroom van Usher. Haar collega heeft een zoontje met dit syndroom, hij wordt langzaam blind en doof. Veel is er nog niet bekend over dit syndroom en onderzoek is dan ook hard nodig.

In Yerseke werd de actie ook enthousiast opgepikt en binnen een paar uur waren alle stickers opgehaald en opgeplakt. Leuk voor de kinderen om te gaan zoeken naar alle vrolijke paashazen nu er toch niet veel te doen is in deze Corona-tijd.

Naast het speuren kan er ook gekleurd worden. Bij Albert Heijn zijn kleurplaten op te halen en kan er een leuke prijs worden gewonnen voor de mooiste kleurplaten. Meer informatie over deze actie staat op facebook: yerseke plakt en zoekt.

Andere dorpen die meedoen aan deze actie zijn: Westkapelle, Veere en Vrouwenpolder.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief