Links de oude bus, rechts de nieuwe.
Links de oude bus, rechts de nieuwe. (Foto: Bob van der Laan)

Bijna nieuwe bus voor Voedselbank de Bevelanden

  Sport en Vereniging

KAPELLE/KRUININGEN - In 2008 opende de Voedselbank De Bevelanden haar deuren. Sindsdien strijdt men tegen armoede op Noord- en Zuid-Beveland. Men biedt voedselhulp aan mensen die dat het meest nodig hebben en bovendien wordt ook voorkomen dat kwalitatief goed voedsel wordt verspild.50 gemotiveerde en toegewijde vrijwilligers voorzien iedere week ruim 650 mensen van eten. Ze verdelen het voedsel en zorgen dat het bij de juiste gezinnen terechtkomt. Dit gebeurt met grote zorg voor de voedselveiligheid door middel van een speciale bus.


Acht jaar geleden hebben een paar serviceclubs uit Goes en omstreken de handen ineen geslagen en een tweedehands bestelwagen met een koelfunctie gesponsord voor de Voedselbank De Bevelanden. Eind vorig jaar begon de oude bus op leeftijd te raken, bovendien voldeed hij niet meer aan de eisen van dit moment. Het aantal klanten is door allerlei omstandigheden flink toegenomen en daardoor kwam de bus ook capaciteit tekort. Dat heeft er toe geleid dat een paar initiatiefnemers van acht jaar geleden weer bij elkaar zijn gaan zitten om de mogelijkheid van een vervangende bus te bespreken. We schrijven dan oktober 2020.

Al snel kwam de commissie erachter dat het budget van acht jaar geleden absoluut niet voldoende zou zijn voor een vervangende bus. Het idee werd geboren om bij de sponsoring van een vervangende bus alle serviceclubs van De Bevelanden te betrekken, een zogenaamd interserviceproject. Dat idee werd werkelijkheid en dankzij de sponsoring van al die serviceclubs kon de commissie op zoek gaan naar een adequate vervanging van de oude bus. Die werd gevonden; een Mercedes-Benz Sprinter 314 met een Thermo King koel/vriesinstallatie van 2018 met 38.000 kilometer op de teller. De bus is aanmerkelijk groter en hoger dan de vorige en is uitgevoerd met airconditioning, elektrische ramen en spiegels, een achteruitrijcamera en een navigatiesysteem.

Inmiddels kwamen de serviceclubs in actie en werd er een rekeningnummer geopend. Dit leidde tot mooie giften en het bedrag van bijna € 50.000,- werd gehaald!

Begin dit jaar werd de bus opgehaald. Bij een carrosseriebedrijf werden in de laadruimte aanpassingen gemaakt om de lading vast te zetten, er werden handgrepen gemonteerd en de bus werd van luchtvering voorzien.

Deze week is de bus officieel overhandigd aan de Voedselbank De Bevelanden.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief