<p>Fietsen voor Hart voor Vrouwen.</p>

Fietsen voor Hart voor Vrouwen.

(Foto: Daniela Verwilligen)

Fietstocht Hart, hap en trap door Zuid-Beveland

  Sport en Vereniging

Op zaterdag 12 juni is er een fietstocht door Zuid-Beveland onder de naam ‘Hart, hap en trap’. Deelnemers brengen geld bijeen voor de Stichting Hart voor Vrouwen.


De fietsers kunnen kiezen uit een route van 30 en 50 kilometer. De tocht start bij de Hollandsche Hoeve/Eeterij-spelerij de Vierlinden in Goes en eindigt bij Hotel Brasserie Katoen in Goes. Onderweg stoppen de deelnemers bij een aantal van de volgende Zeeuwse horeca gelegenheden voor diverse lekkernijen: Hotel Brasserie Smits in Wemeldinge, Hof Olmenstein in Kloetinge, Scheldebrasserie De Landing of Theetuin Het Noordland in Heinkenszand. Hotel Brasserie Smits heeft een extra sponsoractie opgezet met de verkoop van flesjes water. Van ieder flesje à 2,50 euro gaat 2 euro naar het goede doel.

Stichting

De organisatie van de fietstocht is in handen van serviceclub Inner Wheel Goes de Bevelanden. De Stichting Hart voor Vrouwen is als landelijk project van Inner Wheel Nederland gekozen. Dat wil zeggen dat alle Inner Wheel clubs gedurende 3 jaren acties opzetten om geld te werven voor dit doel. ‘Er sterven meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten’, aldus de serviceclub over de stichting. ‘Toch worden bij wetenschappelijk onderzoek met name mannen onderzocht. Daardoor ontbreekt een gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen. De stichting maakt zich hard voor het bij elkaar brengen van verschillende medische vakgebieden. Daardoor zijn onderlinge verbanden zichtbaar geworden. Want naast het hart, spelen ook andere organen en externe invloeden een rol bij hart- en vaatziekten. Maar er is nog meer kennis nodig over deze verbanden om vrouwenlevens te redden. Daarom stimuleert stichting Hart voor Vrouwen multidisciplinair onderzoek.’

Meedoen aan de fietstocht kost 32,50 euro (30 kilometer) en 35 (50 kilometer). Inschrijven voor de route kan via iwgoesdebevelandenevent@gmail.com. Na inschrijving en betaling ontvangen de deelnemers een starttijd.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;