<p>Andy van Houte op plek 2 op het podium in Oudewater.</p>

Andy van Houte op plek 2 op het podium in Oudewater.

(Foto: Corina de Vrieze)

Andy van Houte wint zilver in Oudewater

  Sport en Vereniging

KRUININGEN - Nadat er wegens Corona bijna 2 jaar geen skeelerwedstrijden plaats konden vinden mochten de Zeeuwse skeeleraars afgelopen zaterdag eindelijk weer naar de mooie wedstrijdpiste in Oudewater.


Bastiaan de Vrieze uit Kerkwerve heeft daar laten zien dat hij de afgelopen jaren niet stilgezeten, maar juist lekker doorgetraind heeft. De pupil van Schaats- en Skeelerclub de Poel versloeg al zijn tegenstanders en mocht het goud mee terug naar Zeeland nemen. Met een mooi PR zowel op de 100 meter sprint als op de “Flying Lap” gaf hij de nummer twee, Jim Kool, en de nummer drie, Sjoerd Nieuwenhuizen, die beide een thuiswedstrijd reden, het nakijken.

Clubgenoot Andy van Houte uit Kruiningen wist zich bij de heren Senioren al na drie van de vier onderdelen verzekerd van het zilver. Locale favoriet Tom van Vliet is een maatje of wat te groot maar alle overige tegenstanders gaf Andy het nakijken. Een knappe prestatie in zijn eerste skeelerwedstrijd op een 200m piste. “Het was echt superleuk om op zo’n mooie piste met perfect asfalt te rijden. Het zou heel gaaf om dat volgend seizoen vaker te kunnen doen”, aldus Andy.

Brechtje Vermeulen uit Middelburg werd bij de pupillen meisjes knap derde. Zij moest Daphne van Keulen en Isa van den Berg nog voor zich dulden maar reed op alle vier de onderdelen een uitstekende wedstrijd.

De Zeeuwse skeeleraars hopen volgend jaar weer flink wat wedstrijden te kunnen rijden. Ze trainen nog een kleine maand op de skeelers door maar vanaf 2 oktober gaan ze daarnaast ook weer schaatsen in Breda.
Wil jij ook skeeleren of schaatsen? Doe dan eens mee met SSC de Poel. Tot eind september trainen zij op maandag en woensdagavond op de skeelerbaan in Goes. Vanaf 9 oktober op het kunstijs in Breda.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief