Spinnen voor Alpe d'HuZes in Oostdijk
In Oostdijk wordt gespind voor het goede doel.
In Oostdijk wordt gespind voor het goede doel. (Foto: )

Spinnen voor Alpe d'HuZes in Oostdijk

  Sport

OOSTDIJK - Om sponsorgeld op te halen voor Alpe d'HuZes, ten bate van onderzoek naar de behandeling van kanker, organiseert het team Amb d'Ulance op zaterdag 18 mei een spinning-evenement in Oostdijk.“Wij gaan als team Amb d’Ulance de uitdaging aan om de Alpe d’Huez te beklimmen en wij vragen mensen of zij het aandurven om met ons deel te nemen aan dit spinning-event”, vertelt Bram Lagendijk van team Amb d’Ulance. De andere teamleden zijn Carin Jonkers, Kees van Schelven, Maikel Stoelman, Rini Goedegebuur en Marten bij de Vaate.

Apeldoorn

Het spinning-evenement op zaterdag 18 mei duurt zes uur en vindt plaats in dorpshuis Apeldoorn in Oostdijk. Wie wil meedoen kan een fiets huren voor tien euro per uur per fiets. “Iedereen kent of heeft wel een familielid of kennis in zijn of haar buurt die geconfronteerd is met de verschrikkelijke ziekte kanker, dus we hopen dat er veel mensen mee fietsen bij het spinning-event.”

Bazaar

In blok één wordt er gespind tussen 11.00 en 11.50 uur en tussen 12.00 en 12.50 uur, in blok twee van 13.10 tot 14.00 uur en van 14.10 tot 15.00 uur en in blok drie tussen 15.20 en 16.10 uur en 16.20 en 17.10 uur.
Het fietsfestijn wordt ‘aangekleed’ met een bazaar met onder meer een rad van avontuur, schiettent en een reuzen sjoelbak. Ook kunnen de aanwezigen spijker slaan, stokjes trekken en blikken omgooien. “De opbrengst van deze dag, minus de gemaakte kosten, komt volledig ten goede aan kanker gerelateerde onderzoeken en doelen.”

Alpe d'HuZes

Team Amb d’Ulance hoopt nog meer geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker door haar deelname aan Alpe d’HuZes. Van zondag 2 tot vrijdag 7 juni vindt dit sportevenement plaats in Frankrijk. Door de berg Alpe d’Huez te bedwingen halen de deelnemers geld op voor onderzoek naar kanker en de verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Vijfduizend deelnemers hopen zes keer de top van de berg te bereiken, lopend of fietsend.

Aanmelden
Inschrijven voor het evenement van team Amb d'Ulance in Oostdijk kan door naam, telefoonnummer, het aantal gewenste fietsen en de voorkeurstijd te mailen naar spinningevent@aenbl.nl.
Kijk voor meer info over Alpe d'HuZes op www.opgevenisgeenoptie.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>