+-voetbal-sport-bal-
+-voetbal-sport-bal-

Waarde wint eerste Reimerswaalse derby in tweede speelronde

  Sport

Smerdiek-Hansweertse Boys (5-0)


Hansweertse Boys kwam er niet aan te pas in de uitwedstrijd tegen Smerdiek. Waar zij in de 1e speelronde nog lang meestreden tegen Apollo'69 om een goed resultaat, bleek Smerdiek gewoonweg sterker. Het verloor dan ook met 5-0, de doelpuntenmakers in respectievelijke volgorde, Dennis Moerland, Julien Vermeulen, Jan van Damme, Shane Cogels en Thijs van Zanten.

DwO'15-Wemeldinge (0-0)

Beide clubs behoren tot de bovenste regionen, een periodetitel mogelijk haalbaar. Voor Wemeldinge wordt de 1e periode een moeilijk verhaal met slechts 1 behaald punt. Voor zowel hun als de thuisclub kansen op meerdere treffers, echter viel deze niet gedurende de gehele wedstrijd. En om mee te doen om een prijs is ook een gelijkspel niet voldoende.

Rillandia-Waarde (0-1)

De eerste van de vele Reimerswaalse derby's ging tussen Rillandia en Sc Waarde. Sc Waarde stond positioneel goed en weerhield vrijwel alle pogingen om te scoren van Rillandia, deze veelal uit vrije trappen bestaande. In de 38e minuut kwam Waarde op een 0-1 voorsprong door Maurice Harthoorn na een voorbereidende actie van Alfred Bíró. Een onnodige kaartenregen in een vrij sportieve wedstrijd, waardoor het spel veelal stil lag tot ergernis in beide kampen. Rillandia verloor wederom met de minimale marge, Waarde ditmaal de 3 punten.

Apollo'69 - Kruiningen (2-5)

Kruiningen heeft kennelijk geen last van de degradatie, wat toch veelal terug is te zien in de resultaten nadien. Ze boekten hun tweede zege, ditmaal op vreemde boden in 's-Gravenpolder tegen Apollo'69. De openingsfase wat stroef ondanks het openingsdoelpunt van Mark Deprez (0-1). David Tolhoek tekende voor de gelijkmaker, waarna Kruiningen uitliep naar 1-5. Stef Dane schoot Kruiningen weer op voorsprong, Steffan van Houte scoorde zowel de 1-3 als de 1-4. Het vijfde doelpunt gemaakt door Thomas Paauwe met nog een tegentreffer door Justin Schaaltje bepaalde de eindstand op 2-5. Kruiningen na 2 speelrondes op de 1e plaats in de 4e klasse B.

De Fendert-Krabbendijke (1-1)

Krabbendijke daarentegen heeft mogelijk wel last van de degradatie, in het thuisduel tegen Tholense Boys leden ze en terechte nederlaag. In de uitwedstrijd tegen de Fendert had het misschien wel moeten winnen gezien het wedstrijdbeeld en de kansen. Toch kwam het op een 1-0 achterstand door een treffer van Bart Frijters, Jeroen Koster trok pas 10 minuten voor tijd de stand gelijk wat voor beiden 1 punt betekende.

Noormannen-Kapelle (2-6)

Kapelle presteert boven verwachting gezien de vele vertrekken, ook de Noormannen ondervonden het niveau al waren zij gehavend in deze wedstrijd. Al snel weer de voorsprong door treffers van Stijn Driessen en Reinier Goedemondt, 0-2. De tegentreffer van Erwin Pouwelse zorgde voor een 1-2 ruststand waarna Kapelle de wedstrijd op slot gooide. Goedemondt en Niels van Herk tekenden voor de 13 en de 1-4 waarna Pouwelse zijn 2e maakte. Goedemondt en Ralph van den Dries bepaalden de eindstand op 2-6.

Yerseke-ST Oostkapelle/Domburg (0-0)

Yerseke had het zwaar op sportpark 'Cleijn Moercken' tegen ST Oostkapelle/Domburg. Het werd voetballend bij vlagen weggespeeld met sporadisch een kans op een treffer. Mede door uitstekend keeperswerk van doelman Collin Hout sleepte het een punt uit een matige wedstrijd waar de bezoekers zichzelf vergaten te belonen voor hun goede spel.

Topscorerslijst

1. Reinier Goedemondt (Kap) en Steffan van Houte (Waa); 3. Guus de Leeuw en Remco van Tiggele (Yer), Wout Vink en Niels van Herk (Kap) 2 (14 spelers met 1 doelpunt).

Programma speelronde 3 (zaterdag 5 oktober)

Hansweertse Boys - DwO'15

Apollo'69 - Rillandia

Sc Waarde - Stavenisse

St Hoedekenskerke/Kwadendamme - Wemeldinge

Den Bommel - Krabbendijke

Kapelle - Bevelanders

Yerseke - Arnemuiden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Technicians

Bergen op Zoom

Meerdere vacatures

Goes

Verzorgende IG

Goes

Operators

Bergen op Zoom

Meerdere vacatures

s-Gravenpolder