4 mei 2007 bij de Herdenking op het Nederlandse Ereveld in Orry la Ville.
4 mei 2007 bij de Herdenking op het Nederlandse Ereveld in Orry la Ville. Foto: Suus Hartman

Showkorps Jonge Kracht gaat weer optreden

Sport en vereniging

KAPELLE - Na twee moeilijke jaren van Corona-maatregelen is Showkorps ‘Jonge Kracht’ er weer klaar voor om buitenoptredens te gaan verzorgen. 

Op dinsdagavond 26 april hebben we een verlicht optreden in Krabbendijke ter gelegenheid van een verklede Fietsenoptocht.

De volgende dag is het Koningsdag (27 april), en dan verzorgen we weer de gebruikelijke aubade voor het gemeentehuis van Kapelle. Na een korte pauze lopen we daarna vóór in de verklede Fietsenoptocht in Kapelle, en na de middag doen we hetzelfde in Oost-Souburg waar ook een verklede Fietsenoptocht wordt gehouden. Om ongeveer 14.00 uur hopen we dan weer terug in Kapelle te zijn, waar we onze eigen Koningsdag kunnen gaan vieren!

Ter gelegenheid van de uitwisseling met Orry la Ville in Frankrijk, vertrekken we op maandag 02 mei met de bus naar Orry la Ville in Frankrijk. Daar zullen we drie dagen verblijven. We treden daar op tijdens een straatdefilé op maandagavond 2 mei, we verzorgen een orkestoptreden in de Kerk aldaar op 3 mei, en zijn aanwezig op 4 mei bij de herdenking op de begraafplaats, het Nederlands Ereveld, in Orry la Ville. Woensdagavond 4 mei reizen we weer terug naar Kapelle.

Veel organisaties hebben moeite om hun activiteiten weer op gang te krijgen. Dat merken wij ook in de aanvragen voor optredens van ons korps.

In september 2022 hebben we nog een aanvraag voor een verlicht optreden in Oostvoorne, in oktober voor een Halloween- optreden in Oost-Souburg, en we hebben zelfs al een aantal aanvragen voor Sinterklaas- optredens in november.

We hopen natuurlijk dat deze optredens allemaal door kunnen gaan.

Kijkt u ook eens op onze website www.jongekrachtkapelle.nl, of kom eens langs in ons clubgebouw aan de Stationsstraat in Kapelle. U bent van harte welkom!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief