2010-05-04, Tijdens ons vorige bezoek aan Orry la Ville
2010-05-04, Tijdens ons vorige bezoek aan Orry la Ville Foto: Suus Hartman

Showkorps Jonge Kracht treedt op in Kapelle en Orry la Ville, Frankrijk

Sport en vereniging

KAPELLE - Na 2 moeilijke jaren van Corona-maatregelen is Showkorps Jonge Kracht er weer klaar voor om optredens buiten te gaan verzorgen.

Op dinsdagavond 26 april a.s. hebben we een verlicht optreden in Krabbendijke ter gelegenheid van een, door de Oranjevereniging Krabbendijke georganiseerde, verklede Fietsenoptocht.

De volgende dag is het Koningsdag, en dan verzorgen we de gebruikelijke aubade voor het gemeentehuisvan Kapelle. Na een korte pauze lopen we daarna vóór in de verklede Fietsenoptocht in Kapelle, en na de middag doen we hetzelfde in Oost-Souburg, waarook een verklede Fietsenoptocht wordt georganiseerd. Om ongeveer 14.00 uur hopen we dan weer terug in Kapelle te zijn, waarna we onze eigen Koningsdag kunnen gaan vieren!

Ter gelegenheid van de uitwisseling met Orry la Ville in Frankrijk, brengen we dit jaar een bezoek aan Orry la Ville. Eigenlijk was het de bedoeling dat we in 2020 Orry la Ville zouden bezoeken, ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding, maar door de Corona-maatregelen kon dat helaas niet doorgaan. Gelukkig kan het nu wel, en we vertrekken dan ook op maandag 2 mei met de bus naar Orry la Ville, samen met een aantal vertegenwoordigers van de gemeente Kapelle, en overige organisaties. We zullen 3 dagen in Orry la Ville verblijven. Op maandagavond 2 mei treden we op tijdens een straatdefilé in Orry la Ville. De volgende dag, op 3 mei, maken we overdag een rondrit, en ‘s avonds verzorgen we een optreden in de Kerk van Orry la Ville. En op onze laatste dag in Orry la Ville, op 4 mei, zijn we aanwezig bij de herdenking op de Begraafplaats in Orry la Ville, het Nederlands Ereveld, in aanwezigheid van ambassadeur(s) en diverse vertegenwoordigers van Nederlandse en Franse militaire- en burgerorganisaties. Woensdagavond 4 mei reizen we weer terug naar Kapelle.

Vanaf 5 mei zijn we weer terug in Kapelle, en kunnen we weer met onze repetities en optredens beginnen. De aanvragen voor optredens komen langzaamaan weer op gang, en gelukkig hebben we er al een aantal vast kunnen leggen. In september 2022 hebben we een aanvraag voor een verlicht optreden in Oostvoorne, in oktober voor een Halloween-optreden in Oost-Souburg, en voor november hebben we al een aantal aanvragen voor Sinterklaasoptredens ontvangen.

Kijk ook eens op www.jongekrachtkapelle.nl, of kom eens langs in ons clubgebouw aan de Stationsstraat in Kapelle.

2010-05-04, Bordje Nederlands Ereveld
2010-05-04, Bij het oorlogsmonument op de Begraafplaats in Orry la Ville
Poster vanuit Orry la Ville voor ons verblijf aldaar.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief