Groepsfoto voor het gemeentehuis van Orry la Ville.
Groepsfoto voor het gemeentehuis van Orry la Ville. (Foto: Suus Hartman)

Uitwisselingsbezoek Orry la Ville door showkorps

  Verenigingen

KAPELLE - Op 2, 3 en 4 mei heeft  Showkorps “Jonge Kracht” uit Kapelle-Biezelinge ter gelegenheid van de Herdenking van 75 jaar Bevrijding, samen met vertegenwoordigers van de gemeente Kapelle, een uitwisselingsbezoek aan Orry la Ville gebracht.


Op 2 mei kwamen we om ongeveer 15.00 uur aan in ons hotel. Na een korte rustpauze vertrokken we naar Orry la Ville en werden daar ontvangen op Place de la Libération.
’s Avonds traden we op tijdens een straatdefilé door Orry la Ville. We werden heel enthousiast door de Uitwisselingscommissie en de inwoners ontvangen en kregen een luid applaus voor ons optreden!

Op 3 mei vertrokken we naar Parijs om een rondvaart over de Seine te maken.
’s Middags mochten we zelf op pad om een stukje Parijs te verkennen. Velen van ons hebben natuurlijk de Eiffeltoren bekeken ! ’s Avonds hebben we voor de inwoners, voor de Uitwisselingscommissieleden en voor de burgemeester van Orry la Ville, een concertoptreden verzorgd in de kerk van Orry la Ville.  Ook de Nederlandse ambassadeur in Parijs, dhr. De Gooijer en zijn vrouw, waren bij dit optreden aanwezig. We kregen van allen een staande ovatie voor dit optreden. Ook de ambassadeur sprak zijn waardering voor ons optreden uit!

Op 4 mei hebben we ’s morgens eerst het kasteel “Chantilly” (bekend van een film van James Bond!) en daarna het stadje Senlis bezocht.  ’s Middags hebben we de Herdenking op de Nederlandse Begraafplaats in Orry la Ville bijgewoond. Een hele indrukwekkende gebeurtenis. In zijn rede tijdens de Herdenking, maar ook in zijn persoonlijk dankwoord na de plechtigheid, sprak de Nederlandse ambassadeur dhr. De Gooijer, zijn waardering uit voor de contacten door beide Uitwisselingscommissies en voor de aanwezigheid van Showkorps “Jonge Kracht” bij deze plechtigheid.

Na een korte rustpauze hebben we afscheid genomen van onze gastheren en gastvrouwen en hen bedankt voor het mooie uitwisselingsbezoek. Hierna vertrokken we terug naar Kapelle, waar we ’s avonds even na 21.00 uur aankwamen. We hebben het bezoek enorm gewaardeerd en hebben er mooie en indrukwekkende herinneringen aan!

Kijk ook eens op www.jongekrachtkapelle.nl, of kom eens langs in ons clubgebouw aan de Stationsstraat in Kapelle.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>