Foto: Wesley van der Linde

KNMI geeft Code Geel af: ‘Stevige onweersbuien met veel neerslag in korte tijd’

  Weer

REIMERSWAAL/KAPELLE - Het KNMI heeft voor heel Nederland, behalve de waddeneilanden, Code Geel afgekondigd. Dat zal gaan gelden vanaf 13.00. Vanaf dat moment zullen flinke buien met regen en onweer over het land trekken.


Na een aantal heerlijke dagen te hebben gehad, staat Nederland nu weer in het teken van flinke regenval. Het KNMI verwacht dat er zondagmiddag in het hele land stevige onweersbuien zullen ontwikkelen. Hierbij zou er lokaal sprake zijn van hagel en veel neerslag in korte tijd. Ook is er kans op blikseminslag. Daarom geeft het KNMI tussen 13.00 en 22.00 uur Code Geel af. “Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden”, schrijft het KNMI. “Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen.” Het KNMI raadt aan weerberichten en waarschuwingen te volgen.

Een soortgelijk patroon wordt maandag verwacht. Ook dan geldt er tussen 13.00 en 22.00 uur Code Geel vanwege onweersbuien met veel neerslag in korte tijd.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>