De oplichtingen hebben plaatsgevonden op Marktplaats.
De oplichtingen hebben plaatsgevonden op Marktplaats. (Foto: Rijnhout Media)

Twee mensen uit Roosendaal verdacht van 14 oplichtingszaken

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - Financiële rechercheurs en agenten uit Bergen op Zoom en Roosendaal hebben de afgelopen tijd zaken opgepakt waarbij sprake was van oplichting via Marktplaats. Drie van deze zaken hebben al geleid tot inmiddels vier verdachten. Hiervan komen twee verdachten uit Roosendaal. Daarnaast werden er ook een 18-jarige man uit Nieuw-Vossemeer en een verdachte uit Bergen op Zoom aangehouden. 


De twee verdachten uit Roosendaal worden verdacht van 14 oplichtingszaken voor bedragen tussen 110 en 256,50 euro. Hun totale buit bedraagt ruim 2123 euro. Deze twee verdachte zijn donderdag 12 juni in hun woning aangehouden en verhoord. Daarna zijn ze in vrijheid gesteld. 

Ook de 18-jarige man wordt verdacht van 14 oplichtingszaken. Deze variëren in bedrag van 100 tot 456 euro. Zijn totale buit komt neer op bijna 2796 euro. Hij werd in april al aangehouden en verhoord. De politie heeft een dossier opgemaakt en de officier van justitie gaat beslissen wat zij met de zaak gaat doen.

Een man uit Bergen op Zoom wordt ook verdacht van 14 oplichtingszaken. Zijn bedragen variëren tussen 50 en 487 euro. In totaal verdiende hij hier ruim 2800 euro mee. Hij moet zich nog melden voor het afleggen van een verklaring. Hij staat gesignaleerd als verdachte. 

In totaal gaat het bij deze onderzoeken om 42 mensen die slachtoffer zijn geworden van deze vorm van oplichting. De politie is in de onderzoeken ook tegen gekomen dat er meerdere keren voor eenzelfde bedrag wordt opgelicht. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief