Drugscriminaliteit in Roosendaal wederom gedaald

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - De geregistreerde drugscriminaliteit in de gemeente Roosendaal is in vijf jaar tijd afgenomen van 573 naar 332. Dat blijkt uit de Drugsmonitor 2018.


De gemeente Roosendaal heeft samen met de gemeente Bergen op Zoom onderzoek laten doen naar de drugscriminaliteit en drugsoverlast in de twee steden. Daarbij werd gebruik gemaakt van politiecijfers en straatenquêtes. Resultaat: de drugscriminaliteit is afgenomen. Zo werden er vijf jaar geleden 798 drugsregistraties genoteerd en in 2018 waren dat er nog 639. In 2013 werd tevens 133 keer softdrugs gemaakt en in 2018 is dat afgenomen naar 125 keer. Ondanks deze dalingen is de overlast in verband met alcohol en drugs toegenomen van 225 klachten naar 307.

Op basis van de huidige drugsmonitor heeft de gemeente Roosendaal besloten om verder te gaan met de drugssquad, maar er wordt ook meer gefocust op de wijk Langdonk omdat de drugsoverlast hier juist is toegenomen. In samenwerking met buurtpreventie, politie en scholen wil men dan ook aan de slag met deze wijk. "Op termijn kan deze wijkaanpak ook in andere wijken starten."

Coffeeshops

De gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom besloten in 2009 een nulbeleid in te voeren, waardoor coffeeshops geen softdrugs meer mochten verkopen. Dat had volgens de gemeenten een gunstig effect op de drugsoverlast in de twee gemeenten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief