Foto: Christian Traets

Drugsvaten aangetroffen in garagebox Kalsdonksestraat

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - In een garagebox aan de Kalsdonksestraat in Roosendaal zijn woensdagmiddag ruim honderd drugsvaten aangetroffen.


De garagebox staat op een verzamelterrein met in totaal 64 garages. Veel van de boxen worden verhuurd aan derden, zo ook de garagebox waar de vaten werden gevonden. De eigenaar van de garagebox controleerde de box door omstandigheden en trof daarbij ruim honderd chemische vaten aan. 

"Voordat de politie aan het werk kon moest de brandweer onderzoek doen naar explosiegevaar. Daarvan was geen sprake en de brandweer droeg de plek over aan de politie. Het opruimen van chemische vaten is een langdurig proces, omdat alles vastgelegd moet worden voor het opsporingsonderzoek, monsters genomen moet worden en een gespecialiseerd bedrijf de vaten moet ruimen", meldt de politie. Het volledige terrein is dan ook de rest van de dag afgesloten geweest voor onderzoek.

"Tijdens het leeghalen bleken enkele vaten te lekken. Vermoedelijk gaat het om zoutzuur. Daarvoor is de gemeente gewaarschuwd en een reinigingsdienst zal de box in overleg met de eigenaar reinigen. De kosten zijn namelijk voor de eigenaar", aldus de politie. Of er aanhoudingen zijn verricht is niet bekend. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief