Afbeelding

‘Oud-Marokkaans parlementslid opgepakt voor drugshandel’

112 Meldingen

ROOSENDAAL – Bij de internationale drugsgroepering die vorige week werd opgerold in Roosendaal en Etten-Leur is een oud-lid van het Marokkaanse parlement gearresteerd. Het gaat om Said Chaou. Bij zijn aanhouding vond de politie een bedrag van 140.000 euro en een biljettenteller. Dat melden Marokkaanse media. Chaou zou in totaal beschikken over miljoenen euro’s.

Marokko heeft de Nederlandse overheid gevraagd om de uitlevering van Said Chaou. De 50-jarige Chaou kwam in de jaren tachtig naar Nederland. Hij was onder meer eigenaar van een coffeeshop in Roosendaal. Die zaak moest dicht, omdat de softdrugsregels niet werden nageleefd. Halverwege 2000 keerde Chaou terug naar zijn geboorteland. In 2007 werd hij verkozen tot lid van het Marokkaans parlement. Hij maakte zich in die tijd onder meer hard voor het Rifgebied.

Invallen

De politie rolde vorige week een grote internationale drugslijn op. In totaal werden bij 24 adressen in de omgeving van Roosendaal en Etten-Leur invallen gedaan. Ook op twee locaties in Zuid-Spanje deed de politie meerdere doorzoekingen. Het onderzoek naar deze drugsbende duurde in totaal anderhalf jaar. Er werden zes verdachten opgepakt. Zij zouden hun opgebouwde vermogen bij elkaar hebben vergaard met de export van softdrugs naar Frankrijk. Bij de doorzoekingen nam de politie geld, geldtelmachines, vuurwapens en auto’s in beslag. De Spaanse autoriteiten hebben beslag gelegd op een appartement en een Bentley-auto. De Nederlandse Belastingdienst confisqueerde een auto vanwege een openstaande belastingschuld. Ook volgde een beslaglegging op een grote villa die vermoedelijk met het witwassen van geld is aangekocht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief