Afbeelding

Maatregelen na schietincident op de Amethistdijk

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer gaat uitzoeken welke maatregelen hij kan treffen om schietincidenten te voorkomen. Dat liet de burgemeester afgelopen zondag weten als reactie op de schietpartij die dit weekend plaatsvond in de Amethistdijk. In de nacht van zaterdag op zondag schoten onbekenden een aantal keer op een woning in deze straat.

Volgens de gemeente Roosendaal gaat het mogelijk om een drugsgerelateerde actie, maar de politie is nog bezig met het onderzoek. Burgemeester Niederer: "Ik maak mij grote zorgen over de veiligheid van onschuldige omwonenden en voorbijgangers. Daar ligt mijn eerste prioriteit. Het kan niet zo zijn dat de onderwereld op straat regeert en de kogels je om de oren vliegen. Dat is een onhoudbare situatie."

Maatregelen

Niederer wil daarom samen met de officier van justitie en de teamchef van de politie bekijken of, en zo ja welke maatregelen er te nemen zijn. "De daders kunnen terugkomen en dat willen we met alle mogelijke middelen voorkomen." De politie laat weten dat tijdens de beschieting mensen in de woning aanwezig waren, maar niemand is gewond geraakt. "Naar aanleiding van getuigenverklaringen werd in de wijk een personenauto aangetroffen die mogelijk betrokken was bij het incident. Het voertuig werd voor onderzoek weggetakeld."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief