Afbeelding

Twee 15-jarige jongens aangehouden voor inbraak in leegstaand pand Dokter Brabersstraat

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Twee jongens van 15 jaar zijn door de politie aangehouden voor inbraak in een leegstaand gebouw aan de Dokter Brabersstraat in Roosendaal. 

Rond 00.45 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 juni zag een getuige lichten van zaklampen in het pand. Omdat hij het niet vertrouwde, belde hij de politie. Toen die ter plaatse kwamen zagen zij twee jongens in het gebouw. Eentje rende meteen het gebouw weer in toen zij de agenten zagen. Doordat hij de deur dicht liet vallen kon zijn maatje niet ontsnappen. De 15-jarige Roosendaler werd aangehouden door de agenten. De andere 15-jarige jongen werd even later aangehouden. Een van de verdachten had een vlindermes bij zich. Deze is in beslag genomen. 

Een van de jongens heeft nog nooit eerder met de politie te maken gehad. Daarom krijgt hij een doorverwijzing naar bureau HALT. Tegen de ander wordt een proces-verbaal opgemaakt. Omdat de twee minderjarig zijn is er contact opgenomen met de ouders. De jongens zijn om 02.45 uur naar huis gestuurd. De twee zijn aangehouden voor lokaalvredebreuk omdat ze verder geen vernielingen hadden gepleegd om het gebouw binnen te komen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief