Brandweer, brand, Boulevard
Brandweer, brand, Boulevard

Brand aan de Boulevard is onder controle

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Volgens de Veiligheidsregio is het sein brand meester gegeven bij de brand in de broodjeszaak aan de Boulevard. De brandweer gaat er vanuit dat de brand zich niet meer verder uit gaat breiden.

In het oude Koetshuis aan de Boulevard/Molenstraat is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere blusvoertuigen uitgerukt om de brand te blussen. Al snel werd duidelijk dat het oude koetshuis niet te redden was, maar ondertussen waren er ook zorgen om naastgelegen panden. Hoewel de brandweer verschillende panden nat hield om te voorkomen dat de brand over zou slaan, werd uiteindelijk toch de naastgelegen broodjeszaak aan de Boulevard getroffen. Met een hoogwerker werd de brand van bovenaf geblust, terwijl talloze brandweerlieden op de grond hard aan het werken waren om vanaf daar de brand te blussen. Ramen werden ingeslagen om de brand te kunnen blussen en het steegje tussen de broodjeszaak en Domino Pizza's werd nat gehouden om verdere schade te voorkomen. Enkele seniorenwoningen werden uit voorzorg ontruimd.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan én hoe hij over heeft kunnen slaan op het andere pand, aangezien er een grote afstand tussen de panden zit. Omliggende panden werden door de politie ontruimd uit veiligheidsoverwegingen. De politie waarschuwde omstanders voor mogelijk ontploffingsgevaar en houdt ze - voor zover mogelijk - op grote afstand.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief