Afbeelding
Foto: Free Images

Drugscafé aan de Kade gaat één jaar dicht

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer heeft besloten om een café aan de Kade voor één jaar te sluiten vanwege de drugshandel in het café. Omdat de uitbater zelf betrokken zou zijn bij de drugshandel, wordt ook de horecavergunning ingetrokken.

In mei van dit jaar werden twee woningen in Bergen op Zoom en het café aan de Kade doorzocht in verband met een grootschalig onderzoek naar drugshandel. Een 35-jarige Bergenaar, tevens uitbater van het café in Roosendaal, werd aangehouden op verdenking van drugshandel. "Bij de doorzoekingen werden computers, mobiele telefoons, administratie, een vuurwapen en  (vermoedelijk) harddrugs in beslag genomen. De drugs worden nog getest om erachter te komen wat het precies is", meldde de politie destijds. Burgemeester Jacques Niederer laat nu weten dat in de woning van de uitbater ruim acht kilo cocaïne werd aangetroffen en in het huis van zijn ouders softdrugs en een vuurwapen (inclusief munitie).

"Een cafébaas die, vanuit zijn café, zelf handelt in drugs: dat is onacceptabel. Ik trekt de horecavergunning per direct in en sluit het café voor een jaar. De bewoners van Roosendaal moeten zich veilig kunnen voelen in onze wijken en dorpen. Voor foute ondernemers is hier geen plaats. Sterker nog: die pakken we keihard aan", stelt de burgemeester. De sluiting heeft dan ook als doel om de openbare orde te herstellen, herhaling te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief