Foto: CHRISTIAN TRAETS

Woning Voorstraat per direct gesloten na vondst drugslab

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer heeft besloten om een woning in de Voorstraat in Roosendaal per direct te sluiten voor een periode van negen maanden. In de schuur van de woning, naast een speeltuin, werd dinsdagmiddag een drugslaboratorium aangetroffen. De bewoners, een vrouw van 52 en twee mannen (22 en 54 jaar oud) werden aangehouden. Volgens de politie, die spreekt van een levensgevaarlijke situatie, werd er XTC/MDMA geproduceerd.


Het lab werd ontdekt nadat een alerte getuige melding had gemaakt van een verdachte situatie bij het pand. Verschillende lieden zouden bij een vrachtwagentje spullen aan het in- of uitladen zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen sloegen een aantal mensen die op het perceel aanwezig waren op de vlucht.

"Opvallend is dat in dit lab het totale productieproces, MDMA en XTC, plaatsvond. In andere labs die de politie aantreft vind vaak slechts een deel van de productie plaats. In het lab stonden onder andere flessen met waterstof. Een ontzettend brandbare en explosieve stof. In een drugslab wordt ook gewerkt met vluchtige stoffen die ook voor een grote gevaarsetting zorgen. Zeker in een drukke, dichtbevolkte woonwijk." Politiespecialisten werden dan ook ter plaatse geroepen om te bekijken hoe het laboratorium veilig ontmanteld kon worden.

De woning is door rechercheurs onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Ook een drietal voertuigen in de straat werden onderzocht. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak. Van de zaak werd tevens een bestuurlijke rapportage opgemaakt die naar de burgemeester is gestuurd. op basis daarvan heeft hij besloten om de woning per direct te sluiten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief