Afbeelding
Foto: Politie

Bedrijfspand aan Schuurakker half jaar gesloten na drugsactiviteiten

Door: Amber Kuijs Algemeen

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer heeft een bedrijfspand aan de Schuurakker in Roosendaal gesloten, nadat er bedrijfsmatige drugsactiviteiten plaatsvonden. Dat maakt de gemeente maandag 1 juli bekend. Het pand mag het komende half jaar niet gebruikt worden. 

De sluiting gaat in op 8 juli en duurt tot 8 januari 2020. Op 12 april viel de drugssquad het bedrijfspand binnen. In totaal werd er 7,2 kilogram hasj aangetroffen. Een deel hiervan was in blokjes van ongeveer 100 gram geperst. Het andere deel waren onbewerkte brokken. Ook werden er op een drukpers resten van hasj gevonden. 

De burgemeester laat in het persbericht weten consequent op te treden tegen bedrijfsmatige verwerking van hasj. Daarnaast waarschuwt hij verhuurders. "Goede screening van nieuwe huurders en een regelmatige controle van verhuurde panden kunnen voorkomen dat bedrijfsruimten voor criminele activiteiten gebruikt worden."

Aan de buitenkant van de loods komen stickers met de vermelding dat het bedrijfspand op last van de burgemeester is gesloten. De sluiting houdt in dat het pand niet gebruikt mag worden en ook niemand mag het pand betreden. De Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare ordete herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal drugspand ongedaan te maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief